Οι κάτοικοι του Δήμου Ιωαννιτών, όπως και του Δήμου Μετσόβου, από σήμερα και για ένα δεκαήμερο -τουλάχιστον- είναι αναγκασμένοι να προσαρμοστούν σε ένα νέο τρόπο ζωής, αφού από τις 7 το απόγευμα θα πρέπει να μένουν σπίτια τους, καθώς ισχύει νέο ωράριο απαγόρευσης των μετακινήσεων.

Πρόκειται για ένα από τα νέα μέτρα που τίθενται σε εφαρμογή μετά τη χθεσινή ένταξη των δύο Δήμων της Ηπείρου στην κατηγορία του «πολύ αυξημένου κινδύνου» -στο «βαθύ κόκκινο» δηλαδή- στο οποίο παραμένουν και οι περιφερειακές ενότητες Άρτας και Θεσπρωτίας. (Για τις άλλες περιοχές που παραμένουν στο «κόκκινο» η απαγόρευση κυκλοφορίας παραμένει όπως ίσχυε μέχρι χθες).

Ομόφωνη απόφαση
Η απόφαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων -όπως ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς- ήταν ομόφωνη και αφορούσε και άλλες περιοχές της χώρας. Για τα Γιάννενα ήταν λίγο – πολύ αναμενόμενη καθώς από την προηγούμενη εβδομάδα είχε σταλεί σήμα από τον κ. Χαρδαλιά ότι ήταν σε οριακό επίπεδο. Για το Μέτσοβο είναι προφανές ότι το αυστηρό lockdown επιβλήθηκε εξαιτίας της συρροής κρουσμάτων που εντοπίστηκαν την τελευταία εβδομάδα και τα οποία δεν αποτυπώθηκαν στα rapid test που έγιναν την περασμένη Τετάρτη.

Εκτός όμως του περιορισμού των μετακινήσεων (7 μ.μ. – 5 π.μ.), από σήμερα μέχρι και τη Δευτέρα 22 Μαρτίου (6 το πρωί) επέρχονται και άλλες αλλαγές στην καθημερινότητα του κόσμου, καθώς οι Ιεροί Ναοί θα λειτουργούν δίχως την παρουσία πιστών, ενώ για κηδείες, μνημόσυνα κλπ επιτρέπεται η παρουσία μέχρι εννέα ατόμων. Κλειστά θα μείνουν τα καταστήματα λιανικού εμπορίου, τα κομμωτήρια και οι υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής.

Καθολικό κλείσιμο σχολείων
Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε επίσης και το καθολικό κλείσιμο των σχολείων για τις επόμενες δύο εβδομάδες και τα μαθήματα στο διάστημα αυτό θα πραγματοποιούνται μέσω τηλεκπαίδευσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here