spot_img
ΑρχικήΉπειροςΒελτίωση εγκαταστάσεων στα γήπεδα Κωστακιών, Γραμμενίτσας και Καλοβάτου από το Δήμο Αρταίων

Βελτίωση εγκαταστάσεων στα γήπεδα Κωστακιών, Γραμμενίτσας και Καλοβάτου από το Δήμο Αρταίων

Δημοσιεύθηκε:

Νέα εικόνα παρουσιάζουν τρία γήπεδα ποδοσφαίρου στο Δήμο Αρταίων και συγκεκριμένα σε Κωστακιούς, Γραμμενίτσα και Καλόβατο, μετά τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν, όπως  κατασκευή δικτύου αποστράγγισης, τοποθέτηση νέου χλοοτάπητα και νέο αρδευτικό δίκτυο.

Πρόκειται για εργασίες που έλυσαν προβλήματα και πλέον, εξυπηρετούνται απρόσκοπτα αθλητικοί σύλλογοι, αλλά και πάρα πολλοί συμπολίτες μας που αθλούνται καθημερινά.

Ειδικότερα:

  • Στο γήπεδο των Κωστακιών λύθηκε το πρόβλημα αποστράγγισης του γηπέδου, που καθιστούσε αδύνατη τη χρήση του κατά τους χειμερινούς μήνες και ακολούθως δημιουργήθηκε νέος χλοοτάπητας. Ο προϋπολογισμός του έργου ανήλθε σε 50.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Ηπείρου, ενώ ο Δήμος Αρταίων εκπόνησε τη μελέτη και υλοποίησε το έργο.
  • Στο γήπεδο Γραμμενίτσας πραγματοποιήθηκε επανασπορά στο γήπεδο, καθώς ο προηγούμενος χλοοτάπητας παρουσίαζε μεγάλη εξασθένηση, λόγω περιβαλλοντικών συνθηκών (έντονων βροχοπτώσεων κ.λπ.), καταπόνηση από υπερβολική χρήση κ.α.

Παράλληλα, στην ίδια εργολαβία συμπεριελήφθη και η αντικατάσταση του υπάρχοντος αρδευτικού δικτύου επί της Περιφερειακής οδού, που ξεκίνησε από την 1η νησίδα στην είσοδο της πόλης από Ιωάννινα προς Άρτα. Ο προϋπολογισμός ανήλθε στα 50.000 ευρώ.

  • Στο γήπεδο Καλοβάτου εγκαταστάθηκε αυτόματο αρδευτικό δίκτυο, στο οποίο μέχρι τώρα η άρδευση πραγματοποιούνταν χειροκίνητα. Η προϋπολογιζόμενη δαπάνη ανήλθε σε 15.000 ευρώ.

 

«Στόχος μας είναι να διατηρούμε όλα τα γήπεδα του Δήμου μας σε άριστη κατάσταση, ώστε να παρέχουμε τις καλύτερες δυνατές υποδομές στους συλλόγους που τα χρησιμοποιούν, αλλά και στους συμπολίτες μας που αθλούνται, χωρίς να κινδυνεύουν με τραυματισμούς.

Σε συνεργασία με τους τοπικούς προέδρους, αλλά και τους αθλητικούς συλλόγους καταγράφουμε συνεχώς τις ανάγκες που υπάρχουν σε κάθε γήπεδο ώστε να μην υπάρξουν τυχόν προβλήματα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους πραγματοποιούνται εργασίες συντήρησης από το Δήμο Αρταίων σε 23 γήπεδα, με το συνολικό κόστος να ανέρχεται στις 200.000 ευρώ.

Στόχος μας και βασική μας αρχή είναι να προάγουμε τον αθλητισμό και να ωθήσουμε ιδιαίτερα τη νεολαία στην άθληση, για αυτό μέριμνά μας παραμένει η εξασφάλιση των πολύ καλών αθλητικών υποδομών για όλους» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Τελευταία νέα

Στις πόσες επιχειρησιακές αστοχίες που στοιχίζουν ζωές παραιτείται ο Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος;

Μορφή «χιονοστιβάδας» λαμβάνουν οι αποκαλύψεις που εκθέτουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά και τον ίδιο...

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Μάθε που ψηφίζεις – Πώς εκλέγουμε δημάρχους και περιφερειάρχες

Οι εκλογές για την ανάδειξη των Δημοτικών και Περιφερειακών αρχών θα διεξαχθούν την Κυριακή 8...

Ξέσπασε στη δίκη η μάνα του 22χρονου που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ το 2021 – Πυροβολήθηκε από 45χρονο συντοπίτη του λόγω προσωπικών διαφορών

Στιγμές μεγάλης έντασης καταγράφηκαν στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων όπου εκδικάζεται αυτές τις ημέρες...

«Πονοκέφαλος» η αγορά τροφίμων για 6 στα 10 νοικοκυριά – To 87% θεωρεί την ακρίβεια «πολύ» ή «αρκετά» σημαντικό πρόβλημα»

Η ακρίβεια αποτελεί σημαντικό πρόβλημα για τη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων, ενώ ακόμη και οι αγορές...

Περισσότερα