Τα συνεργεία, που άνοιξαν 150 τάφους  Ελλήνων στρατιωτών στη Βόρειο Ήπειρο, βρίσκουν   ταυτότητες με την εθνικότητα “Greco”, ελληνικές σημαίες και στολές.
Από τους 150 τάφους, που έχουν εκσκαφτεί, μόνο σε πέντε περιπτώσεις δεν έχουν ταυτοποιηθεί τα οστά και θα γίνει διενέργεια εξέτασης DNA.
Μετά το Ντραγκότ, όπου αυτή τη στιγμή τα συνεργεία εργάζονται, οι έρευνες θα επεκταθούν και σε άλλα σημεία της περιοχής Αργυροκάστρου.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Σάμου, Εμμανουήλ Πέτρου, με αφορμή την χθεσινή εκδήλωση για τους ήρωες των Ιμίων, στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, εμφανώς συγκινημένος ανακοίνωσε από το βήμα, ότι μέχρι τώρα υπάρχουν 55 πιστοποιημένοι Σάμιοι αγωνιστές που έπεσαν στην πρώτη γραμμή του μετώπου.

Η Σάμος πήρε μέρος στον πόλεμο του ’40,με το 18ο Σύνταγμα Πεζικού υπο τον υποδιοικητή, Αντισυνταγματάρχη (ΠΖ) Χαράλαμπο Κεφαλόπουλο.

Αυτή την στιγμή γίνεται μία προσπάθεια από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε συνεργασία με Εφέδρους Αξιωματικούς από όλη την Ελλάδα, να βρεθούν οι συγγενείς πρώτου και δεύτερου βαθμού, για ταυτοποίηση των οστών Ελλήνων πεσόντων στρατιωτικών κατά την περίοδο του Ελληνο – Ιταλικού πολέμου 1940, με τη μέθοδο του DNA.

Ο κ. Πέτρου τόνισε «Για την ανάπαυση των ψυχών των στρατιωτών μας, ήρθε η ώρα να τους αναγνωρίσουμε. Να τους κλάψουμε. Να τους κάνουμε ένα τρισάγιο».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ