ΑρχικήΉπειροςΒόρειο Ήπειρος: Βρέθηκαν τα οστά 420 μαχητών!!

Βόρειο Ήπειρος: Βρέθηκαν τα οστά 420 μαχητών!!

Δημοσιεύθηκε:

Συνεχίζονται με ικανοποιητικό ρυθμό οι εργασίες αναζήτησης – εκταφής των οστών των πεσόντων στη Β. Ήπειρο, που άρχισε τον Ιανουάριο, στον ομαδικό τάφο στα Στενά της Κλεισούρας.

Έχουν εντοπιστεί – εκταφεί τα οστά 420 μαχητών και συνεχίζεται και η αναζήτηση και άλλων στον χώρο αυτό.

Έχει αναπτυχθεί άρτιας επιστημονικής και λειτουργικής υποδομής υπηρεσία για την ταυτοποίηση των πεσόντων.

Για τον σκοπό αυτό οι συγγενείς μπορούν να ενημερώνονται για τις απαραίτητες διαδικασίες απευθυνόμενοι στο Τμήμα Μοριακής Βιολογίας του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου, τηλέφωνο :210 7494749.

Το ενδιαφέρον των συγγενών για την ανεύρεση των οστών των προσφιλών προσώπων, παραμένει έντονο όπως προκύπτει από την προσέλευση στα νοσοκομεία για την ταυτοποίηση, που σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα ξεπερνούν τα 850 άτομα.

Βάσει συγκεκριμένου προγράμματος θα συνεχιστεί αδιάκοπα η αναζήτηση των οστών σε άλλους χώρους, που έχουν σημειωθεί σε σχετικό χάρτη.

Κανονικά εξελίσσονται και τα συμφωνηθέντα για τις απαιτούμενες παρεμβάσεις συντήρησης, αναβάθμισης των υποδομών των Στρατιωτικών Κοιμητηρίων στην Κλεισούρα και στους Βουλιαράτες.

Ο Γ. Σούρλας Πρόεδρος της Ένωσης αφού ευχαρίστησε την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την ενημέρωση και το σημαντικό έργο που επιτελεί, δήλωσε ότι «Η προσπάθεια που ξεκινήσαμε πριν από δεκατρία χρόνια για την αποκατάσταση της μεγάλης αυτής εθνικής και ανθρωπιστικής εκκρεμότητας θα συνεχιστεί μέχρι τέλους μέχρι να βρουν ανάπαυση οι 7.976 πεσόντες που παραμένουν άταφοι ή προσωρινά θαμμένοι επί 78 χρόνια στα πεδία των μαχών της Β. Ηπείρου, αλλά και το σπουδαιότερο τη δικαίωση, την ανταπόκριση στις προσδοκίες, στη θυσία τους για μια Ελλάδα περήφανη και ελεύθερη».

 

 

Τελευταία νέα

Πυρκαγιά ξέσπασε σε οικία στην ΒΙΠΕ Πρέβεζας

Πυρκαγιά που ξέσπασε σε οικία στην ΒΙΠΕ Πρέβεζας κινητοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πρέβεζας που...

Χωρίς προβλήματα οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψηφίους μαθητές των ΕΠΑΛ στην Ήπειρο

Με αποχή που έφτασε στο 20,67% ξεκίνησαν – χωρίς προβλήματα – οι πανελλαδικές εξετάσεις...

Επιχείρηση μεταφοράς Γερμανού τουρίστα που τραυματίστηκε στο πόδι στο Ζαγόρι

Γερμανός τουρίστας τραυματίστηκε στο πόδι στο Βραδέτο Ζαγορίου σε περιπατητική διαδρομή στην περιοχή και...

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη κ. Στράτου Ιωάννου για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Εύχομαι ολόψυχα σε όλους τους μαθητές καλή επιτυχία στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Οι Πανελλαδικές εξετάσεις είναι...

Περισσότερα