Ένα βάρος δυσανάλογα μεγάλο σε σχέση με τον πληθυσμό και τις δυνατότητές της σηκώνει η Ήπειρος στο προσφυγικό, το οποίο αναμένεται πως θα παραμείνει και τη νέα χρονιά το πιο φλέγον πρόβλημα με το οποίο δίνει μάχη η χώρα.

Φυσικά υπάρχουν και χειρότερα, καθώς τα νησιά του Βορείου Αιγαίου κυριολεκτικά «βουλιάζουν» από πρόσφυγες και μετανάστες, Από την άλλη όμως δεν μπορεί να μην παρατηρήσει κανείς πως συγκεκριμένες περιοχές της Ελλάδας παραμένουν κυριολεκτικά στο απυρόβλητο, δηλαδή δεν έχουν υποδεχθεί μέχρι στιγμής ούτε έναν «φιλοξενούμενο».

Το ζήτημα συζητήθηκε χθες σε συνάντηση των εμπλεκόμενων φορέων στο Δημαρχείο Ιωαννίνων. Τα νούμερα που ακούστηκαν προκαλούν προβληματισμό, καθώς εμφανίζονται σημαντικά μεγαλύτερα σε σχέση με την προηγούμενη φορά.

Κατά αρκετές εκατοντάδες έχουν αυξηθεί μέσα στο τελευταίο δίμηνο οι πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενούνται σε δομές της Ηπείρου και συγκεκριμένα στους Νομούς Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, ενώ αναμένεται να λειτουργήσει δομή και στη γειτονική Άρτα, πράγμα που σημαίνει ότι θα αυξηθεί κι άλλο ο αριθμός τους στην περιοχή μας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν χθες, στις δομές που λειτουργούν στην Ήπειρο, σε ξενοδοχεία, ξενώνες και μισθωμένα διαμερίσματα φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή 3.900 πρόσφυγες.

Ο μεγαλύτερος αριθμός εξ αυτών, δηλαδή 1.173 άτομα βρίσκονται στο Κέντρο Φιλοξενίας του Κατσικά, ενώ άλλοι 654 φιλοξενούνται στο Κέντρο του πρώην στρατοπέδου Πετροπουλάκη, στη Φιλιππιάδα.

 

 

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here