Τις φωτογραφίες μιας σοβαρά τραυματισμένης γάτας έφερε σήμερα στη δημοσιότητα η Φιλοζωική Κόνιτσας επισημαίνοντας ότι το ζώο κάποιος το ζεμάτισε με καυτό λάδι σε γειτονιά της Κάτω Κόνιτσας Ιωαννίνων.

Η Σούλα Κοτσιάφτη, πρόεδρος του συλλόγου, εξήγησε στο www.zoosos.gr ότι κάτοικος της περιοχής πριν από 15 μέρες την ενημέρωσε για το συμβάν και η ίδια διαπίστωσε ότι το ζώο είχε πάνω του λάδι και αυτό ήταν εμφανές και από τη μυρωδιά καθώς μύριζε τηγανητό λάδι από ψάρια.

Αρχικά δεν φάνηκαν τα τραύματα του και θεώρησαν ότι είχε μάλλον ακουμπήσει εκεί που κάποιος είχε πετάξει το λάδι. Λίγες μέρες αργότερα τα σημεία που είχε πέσει το καυτό λάδι στο κορμί του ζώου, στο κεφάλι και στη ράχη του, οι πληγές άνοιξαν και τότε κατάλαβαν τι είχε συμβεί.

 

Η ψιψίνα μεταφέρθηκε για περίθαλψη στο κτηνιατρείο της Σοφίας Βεζυργιάνογλου στα Γιάννενα και τα εγκαύματα πρώτου βαθμού τα περιποιούνται οι φιλόζωοι βάζοντας στις πληγές ειδικές αλοιφές. Όπως μπορείτε να δείτε από το καυτό λάδι κάηκε και το μισό αριστερό αυτί του ζώου.

Ο σύλλογος γι’ αυτό το έγκλημα επισημαίνει τα εξής:

«Την γατούλα αυτή ,την ζεματισαν με καυτό λάδι σε γειτονιά της Κατω Κόνιτσας….αυτη ειναι η κοινωνία μας … “άνθρωπος”,χωρις συναισθήματα,χωρίς συμπόνοια,χωρίς έλεος…. γιατι να λέγεται άνθρωπος?????….καποιος που τυρραναει τα ζωα, δεν το εχει σε τίποτα,να τυρρανησει το παιδι του, τον συνάνθρωπο… Δυστυχώς… αυτοι είμαστε».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here