Σχεδόν τις 100 έφτασαν οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν την Πέμπτη στην Ήπειρο στο πλαίσιο εντατικών ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού, ενώ είχαμε και τρεις συλλήψεις.

Στην περιφερειακή ενότητα Θεσπρωτίας συνελήφθησαν δύο άτομα, στα οποία επιβλήθηκε και πρόστιμο 5.000 ευρώ, για είσοδο στη χώρα από μη θεσμοθετημένο σημείο των ελληνοαλβανικών συνόρων, καθώς και ένα ακόμη για μη τήρηση του μέτρου του κατ’ οίκον περιορισμού (καραντίνα), στο οποίο επιβλήθηκε και πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Πρόστιμα 3.000 ευρώ επιβλήθηκαν σε δύο καφετέριες στην περιφερειακή ενότητα Ιωαννίνων για παραμονή δύο πελατών στην κάθε περίπτωση στον εξωτερικό χώρο ευθύνης των καταστημάτων, στους οποίους επιβλήθηκαν πρόστιμα των 300 ευρώ.

Επίσης, βεβαιώθηκαν δύο παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτες με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους 500 ευρώ.

Συνολικά την Πέμπτη βεβαιώθηκαν 97 παραβάσεις από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν 72 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης, εκ των οποίων 25 στην περιφερειακή ενότητα Πρέβεζας, από 21 στις Π.Ε. Ιωαννίνων και Άρτας και πέντε στην Π.Ε. Θεσπρωτίας, καθώς και 14 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας, εκ των οποίων οκτώ στην Π.Ε. Άρτας, τέσσερις στην Π.Ε. Ιωαννίνων και δύο στην Π.Ε Θεσπρωτίας. Σε όλες τις περιπτώσεις επιβλήθηκαν πρόστιμα των 300 ευρώ

Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με αμείωτη ένταση με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here