spot_img
ΑρχικήΉπειροςΞανάρχισαν οι παράνομες καταστροφές Ιδιοκτησιών Ελλήνων στη Χιμάρα

Ξανάρχισαν οι παράνομες καταστροφές Ιδιοκτησιών Ελλήνων στη Χιμάρα

Δημοσιεύθηκε:

 

Την ώρα που η Ελληνική Κυβέρνηση εμφανίζεται πρόθυμη να προσφέρει «δώρα» στην Αλβανία και που κάποιοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι «χαϊδεύουν» τη γείτονα και υπόσχονται έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε., η Κυβέρνηση του Έντι Ράμα συνεχίζει να καταπατά απροκάλυπτα τα νόμιμα δικαιώματα των Ελλήνων της Χιμάρας!

Το οξύμωρο είναι ότι ο Έντι Ράμα και η Αλβανική Κυβέρνηση στο σύνολό της, καταστρατηγεί ακόμη και τις αποφάσεις της Αλβανικής Δικαιοσύνης που δια του Διοικητικού Δικαστηρίου της Αυλώνας έχει αναστείλει τις εργασίες για την «Πολεοδομική Ανάπλαση Σπηλαίου» Χιμάρας.

Παρά ταύτα η Αλβανική Κυβέρνηση, προφανώς συνεκτιμώντας και τη στάση της Ελληνικής Κυβέρνησης στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις για τη σύναψη νέας συμφωνίας, που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα είναι ετεροβαρής για τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα, τις τελευταίες ημέρες καταστρέφει ιδιοκτησίες στο κέντρο της Χιμάρας (Σπήλαιο).

Με ανακοίνωσή τους τα Παραρτήματα Χιμάρας της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ» και του ΚΕΑΔ, καταγγέλλουν ότι το σχέδιο για την Πολεοδομική Ανάπλαση έχει κηρυχθεί απολύτως άκυρο από το Πρωτοβάθμιο Διοικητικό Δικαστήριο της Αυλώνας καθώς και όλες τις πράξεις που απορρέουν απ΄ αυτό.

«Οι αυταρχικές πράξεις του Δήμου Χιμάρας και της κυβερνήσεως αποδεικνύουν για άλλη μια φορά τη συμπεριφορά ως συμμορίας ληστών της δημοτικής αρχής και της κυβερνήσεως που την υποστηρίζει, με σεβόμενη κανένα κρατικό θεσμό, ούτε τα Δικαστήρια, ούτε το Συνήγορο του Πολίτη, άλλο τόσο τα δικαιώματα του ανθρώπου, τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα κοκ», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η πρόταση του Ευρ. Επιτρόπου 
Κι ενώ αυτά συμβαίνουν στη Χιμάρα, ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τη Διεύρυνση της Ε.Ε. Γιοχάνες Χαν, δήλωσε ότι θα προτείνει στα κράτη – μέλη μέχρι το καλοκαίρι την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Αλβανία (αλλά και την ΠΓΔΜ)!
«Οι πολίτες αυτών των χωρών αξίζουν αυτήν την συγκεκριμένη ευρωπαϊκή προοπτική.

Πιστεύουμε ότι και οι δύο χώρες εφήρμοσαν στο παρελθόν σημαντικές μεταρρυθμίσεις και έτσι απέκτησαν το δικαίωμα για ένα τέτοιο βήμα» σχολίασε ο αρμόδιος για την Διεύρυνση κοινοτικός Επίτροπος, για να προσθέσει:

«Η Αλβανία για παράδειγμα έκανε μεγάλες προόδους στον αγώνα κατά του οργανωμένου εγκλήματος».

Η Αμερικανική θέση 
Η εκτίμηση αυτή του κ. Χαν, έρχεται σε πλήρη αντιδιαστολή με όσα έλεγε τον περασμένο Οκτώβριο ο Αμερικανός πρέσβης στα Τίρανα, Ντόναλντ Λου.

Όπως έγραφε τότε ο αλβανικός Τύπος, ο πρέσβης των ΗΠΑ, ευθέως και ονομαστικά, κατηγόρησε δικαστήρια και γενικότερα το σύστημα Δικαιοσύνης, που αφήνει ελευθέρους εγκληματίες και διακινητές ναρκωτικών και δεν προστατεύει τους πολίτες.

Επίσης, αναφέρθηκε στην υπόθεση της δικαστού Fildez Hafizi, τονίζοντας ότι το σύστημα Δικαιοσύνης την άφησε απροστάτευτη.

Αναφερόμενος, δε, στις εκθέσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, τόνισε ότι η Αλβανία αποτελεί κέντρο οργανωμένου εγκλήματος, διακίνησης ναρκωτικών, όπλων και πορνείας, ενώ επισήμανε τη δράση τεσσάρων επικίνδυνων μαφιόζικων συμμοριών που δραστηριοποιούνται στην Αλβανία, μέσω 20 γνωστών οικογενειών του εγκλήματος.

Σύμφωνα με τον κ. Λου, οι τελευταίες εμπλέκονται σε εμπόριο ανθρώπων, εκβιασμούς, κλοπές αυτοκινήτων και ξέπλυμα χρήματος.

«Χείρα βοηθείας» από Τσίπρα!
Τις προθέσεις του Ευρωπαίου Επιτρόπου- που για δεύτερη φορά εμφανίζεται με φιλοαλβανικές θέσεις- σπεύδει να αξιοποιήσει η Αλβανική Κυβέρνηση, με «χείρα βοηθείας» από την Ελληνική Κυβέρνηση και ειδικότερα από τον Αλέξη Τσίπρα και το Νίκο Κοτζιά, οι οποίοι είναι έτοιμοι να υπογράψουν συμφωνία με τον Ράμα μέσα στην Άνοιξη υποχωρώντας από τις προηγούμενες ελληνικές θέσεις.

Η συμφωνία αυτή, θα είναι το «ισχυρό χαρτί» για την Αλβανία στις επικείμενες εξελίξεις με την Ε.Ε., ίσως όμως αποτελέσει και «ταφόπετρα» για σημαντικά ζητήματα, όπως το περιουσιακό, για τους ομογενείς μας στην γείτονα χώρα.

 

 

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Τελευταία νέα

Πάργα: Μελέτη για ήπιες παρεμβάσεις-ευπρεπισμού αποκατάστασης λιθόστρωτου για την ασφαλή περιήγηση στο Κάστρο

Τη μελέτη για ήπιες παρεμβάσεις-ευπρεπισμού αποκατάστασης λιθόστρωτου για την ασφαλή περιήγηση στο Κάστρο της...

Eυθύνες και τσουχτερό πρόστιμο στην Περιφέρεια Ηπείρου για την περιβαλλοντική καταστροφή στο Λούρο εισηγούνται οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος

Eυθύνες και συνακόλουθα τσουχτερό πρόστιμο στην Περιφέρεια Ηπείρου για την περιβαλλοντική καταστροφή στο Λούρο...

Πάτρα: Έκκληση για βοήθεια στον μικρό Διονύση που πάσχει από καρκίνο στο μάτι και πρέπει να χειρουργηθεί στη Γερμανία

Έκκληση για οικονομική βοήθεια απευθύνει η οικογένεια του 4,5 ετών Διονύση από την Πάτρα που...

Τριμελής Επιτροπή Γιατρών: Προς κατάρρευση το νοσοκομείο Άρτας

Στα σημαντικά προβλήματα που εδώ και καιρό αντιμετωπίζει  το Νοσοκομείο Άρτας εστιάζει με νέα...

Περισσότερα