ΑρχικήΉπειροςΞεκιναει ο «τεμαχισμός» της ΒΙΚΗΣ και η πώληση των διαφόρων περιουσιακών της...

Ξεκιναει ο «τεμαχισμός» της ΒΙΚΗΣ και η πώληση των διαφόρων περιουσιακών της στοιχείων!!

Δημοσιεύθηκε:

Picture

Ο «τεμαχισμός» της ΒΙΚΗ και η πώληση των διαφόρων περιουσιακών της στοιχείων σε ενδιαφερόμενους επενδυτές, φαίνεται στην παρούσα φάση το πιθανότερο σενάριο μετά την κατάθεση αίτησης πτώχευσης από την εταιρεία…
Η εν λόγω αίτηση επρόκειτο να συζητηθεί χθες στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αρτας, όμως η ΒΙΚΗ παραιτήθηκε του δικογράφου και αναμένεται να καταθέσει καινούργιο.

Η παραίτηση, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, οφείλεται στο γεγονός ότι η αίτηση δεν ήταν επαρκής, με κάποιους πάντως να εκτιμούν ότι γίνεται σε μια προσπάθεια να κερδίσει χρόνο η εταιρεία.

Συνάντηση
Ας σημειωθεί, άλλωστε, ότι μεθαύριο , σύμφωνα με πληροφορίες της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ», έχει προγραμματισθεί συνάντηση των βασικών πιστωτών της ΒΙΚΗ, δηλαδή της Τράπεζας Πειραιώς και της PQH (εκκαθαρίστρια των κόκκινων δανείων της Αγροτικής Τράπεζας), με ενδιαφερόμενους επενδυτές μεταξύ αυτών και τον Δημήτρη Βιντζηλαίο (της Impala Invest).

Ο ίδιος, μιλώντας στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», απέδωσε τη μη επιτυχή κατάληξη των διαπραγματεύσεων της ΒΙΚΗ με τους πιστωτές της, δηλαδή τη μη επίτευξη συμφωνίας εξυγίανσης, στην αύξηση των υποχρεώσεων της αλλαντοβιομηχανίας με το πέρασμα του χρόνου.

Η εξίσωση που παραμένει άλυτη είναι η ακόλουθη: Οι υποχρεώσεις προς τις τράπεζες δεν έχουν αυξηθεί, όμως δεν ισχύει το ίδιο, βεβαίως, για τις οφειλές προς εφορία, ασφαλιστικούς οργανισμούς και εν γένει προς το Δημόσιο.

Το δεδομένο αυτό δημιουργούσε την ανάγκη για πρόσθετο «κούρεμα» των χρεών προς τις τράπεζες, καθώς δεν μπορεί να γίνει διαγραφή οφειλών προς το Δημόσιο.
Επίσης, ήταν δύσκολο να επιβληθεί μεγαλύτερο από το ήδη σημαντικό «κούρεμα» που προβλεπόταν από το προσχέδιο εξυγίανσης στις οφειλές της αλλαντοβιομηχανίας προς τους προμηθευτές της.
Η μη συναίνεση των τραπεζών σε μεγαλύτερη διαγραφή χρεών από αυτή που είχαν υπολογίσει αρχικά, φαίνεται ότι οδήγησε σε «ναυάγιο» τις διαπραγματεύσεις.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην αίτηση πτώχευσης και δήλωσης παύσης πληρωμών της εταιρείας, οι υποχρεώσεις της προς το Δημόσιο ανέρχονται σε περίπου 4,53 εκατ. ευρώ και προς προμηθευτές και διάφορους πιστωτές σε 8,21 εκατ. ευρώ.

Κυριότερο περιουσιακό στοιχείο της ΒΙΚΗ είναι το εργοστάσιο αλλαντικών στη Νέα Κερασούντα Πρέβεζας, συνολικής επιφάνειας 11.633 τ.μ., σε οικόπεδο συνολικής έκτασης 43.093 τ.μ.

Στο ακίνητο αυτό έχουν εγγραφεί υποθήκες και προσημειώσεις υπέρ της Αγροτικής Τράπεζας και της Τράπεζας Πειραιώς, ύψους 29,72 εκατ. ευρώ.
Επίσης, η εταιρεία διαθέτει αγροτεμάχιο συνολικής έκτασης 61.665 τ.μ. στην Πρέβεζα, το οποίο περιλαμβάνει συγκρότημα κτιρίων και χοιροστάσιο.
Στο εν λόγω ακίνητο έχουν εγγραφεί υποθήκες υπέρ της Αγροτικής Τράπεζας, ύψους 23,58 εκατ. ευρώ.

Συνολικά, η εταιρεία διαθέτει επτά ακίνητα, καθώς επίσης και πάγιο εξοπλισμό (μηχανήματα, μεταφορικά μέσα κ.ά.), ενώ αυτή τη στιγμή έχει στις εγκαταστάσεις της εμπορεύματα και πρώτες ύλες αξίας 773.372 ευρώ.

Ο κ. Βιντζηλαίος δηλώνει ότι εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για την απόκτηση της ΒΙΚΗ, ή εναλλακτικά για την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης και κυρίως του εργοστασίου, ενώ εκτιμά ότι υπάρχει ενδιαφέρον για αυτό και από άλλες εταιρείες του κλάδου.

Επένδυση στις Σέρρες

Ανεξαρτήτως της έκβασης που θα έχει η υπόθεση της αλλαντοβιομηχανίας ΒΙΚΗ, ο κ. Βιντζηλαίος συνεχίζει τις επενδύσεις του στον κλάδο πάντα της επεξεργασίας κρέατος.

Σε λίγο καιρό αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες επισκευής και εκσυγχρονισμού του εργοστασίου της «Σερραϊκής – Θρακικής Αλλαντοβιομηχανίας Α.Ε.» (ΧΑΡΙΝΟ Α.Ε.), της οποίας κατέχει το 70%.

Πρόκειται για επενδύσεις εκτιμώμενου ύψους 2,5 εκατ. ευρώ. Μέσω αυτής της επένδυσης, o κ. Δ. Βιντζηλαίος αποσκοπεί στην κάλυψη των αναγκών της αγοράς της Βόρειας Ελλάδας, κυρίως στον κλάδο του HORECA (εστίαση, ξενοδοχεία, τροφοδοσία).

Πηγή: kathimerini.gr

Τελευταία νέα

Ηπειρος: Βροχή αρνητικών αποφάσεων για εγκατάσταση αιολικών, φωτοβολταικών πάρκων, και υδροηλεκτρικών έργων

Βροχή αρνητικών αποφάσεων σχετικά με την εγκατάσταση αιολικών και φωτοβολταικών πάρκων καθώς και υδροηλεκτρικών...

Ρίψεις εμβολίων ‍δολωμάτων κατά της Λύσσας σε τμήματα των Περιφερειακών Ενοτήτων Πρέβεζας, Θεσπρωτίας, και Ιωαννίνων

Στα πλαίσια της υλοποίησης του προγράμματος της 'Ανοιξιάτικης ρίψης - διανομής εμβολίων - δολωμάτων...

Δανάη Μπάρκα: «Με κοιτούσαν περίεργα, μας πλησίαζαν απειλητικά…»

Οι ξέγνοιαστες στιγμές της Δανάης Μπάρκα στη Βαρκελώνη διαταράχθηκαν από μία δυσάρεστη περιπέτεια την...

Νίκος Μουτσινάς: Επέστρεψε «σιδερένιος» στο «Καλό μεσημεράκι»

Μετά την περιπέτεια με την υγεία του ο Νίκος Μουτσινάς επέστρεψε στο «Καλό μεσημέρακι»...

Περισσότερα