Ξεκίνησαν σήμερα στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Πρέβεζας τα μαθήματα κολύμβησης για τα παιδιά της 3ης και της 4ης τάξης των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου.

Εξειδικευμένoι για την κολύμβηση εκπαιδευτικοί, θα διδάξουν στα παιδιά βασικές αρχές κολύμβησης συμβάλλοντας έτσι στην εξοικείωσή τους με το νερό και δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αποκτήσουν τις γνώσεις που απαιτούνται για την ασφαλή επαφή τους με την θάλασσα.

Το μάθημα υλοποιείται σε συνεργασία με την Α’θμια Εκπαίδευση, το Γραφείο Φυσικής Αγωγής της Β΄θμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας και τον Δήμο ο οποίος παρέχει την απαραίτητη υποδομή στο Δημοτικό Κολυμβητήριο.

Περισσότερα από 300 παιδιά συμμετέχουν στο πρόγραμμα εκμάθησης βασικών αρχών κολύμβησης τα οποία ανά ομάδες σχολείων θα επισκέπτονται το Κολυμβητήριο και θα κάνουν μαθήματα στην θερμαινόμενη μικρή πισίνα υπό την συνεχή επίβλεψη των εκπαιδευτικών.

Σήμερα, ημέρα έναρξης των μαθημάτων το Κολυμβητήριο επισκέφθηκαν ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης, οι Διευθυντές Α’θμιας και Β’θμιας Εκπαίδευσης Κωσταντίνος Καμπουράκης και Γιώργος Σαράφογλου καθώς και ο υπεύθυνος του Γραφείου Φυσικής Αγωγής Ηλίας Σγουρόπουλος.

Όπως τόνισε ο κ. Μπαΐλης, ο Δήμος κατέβαλλε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου το Κολυμβητήριο να είναι έτοιμο για να φιλοξενήσει τα παιδιά, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι τα οφέλη από την υλοποίησή του προγράμματος θα είναι μεγάλα για τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Ο προϊστάμενος Β’Θμιας Εκπαίδευσης Κωσταντίνος Καμπουράκης ανέφερε ότι έχει εξασφαλιστεί για δύο χρόνια η μετακίνηση των παιδιών από τα σχολεία του Δήμου (Δ.Ε Πρέβεζας, Λούρου και Ζαλόγγου), ενώ στις θέσεις του βρίσκεται και το απαραίτητο προσωπικό.

Ο προϊστάμενος Α΄Θμιας Εκπαίδευσης Γιώργος Σαράφογλου υπογραμμίζει ότι το μάθημα είναι υποχρεωτικό, σημειώνοντας ότι η γνώση βασικών αρχών κολύμβησης δίνει στα παιδιά τη δυνατότητα να αποκτήσουν εξοικείωση με το νερό ως απαραίτητο εφόδιο στην αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών και κινδύνων που μπορεί να τους προκύψουν στην θάλασσα.

Σήμερα, πρώτη μέρα των μαθημάτων στο πρόγραμμα συμμετείχαν τα παιδιά της 3ης και 4ης τάξης του 5ου, του 7ου και του 8ου Δημοτικού Σχολείου, ενώ τις επόμενες εβδομάδες στο Δημοτικό Κολυμβητήριο θα βρεθούν τα παιδιά όλων των σχολείων του Δήμου .

Οι μαθητές του Δήμου Ζηρού θα παρακολουθήσουν μαθήματα στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Άρτας, ενώ το πρόγραμμα λόγω της χιλιομετρικής απόστασης δεν κατέστη εφικτό να υλοποιηθεί στο Δήμο Πάργας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ