Ξεκίνησε την Δευτέρα ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στην Π.Ε. Πρέβεζας από τις αδιάθετες δόσεις εμβολίων.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Β/θμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας κ. Απόστολο Κατσανάκη στην εφημερίδα “Βήμα Πρέβεζας” υπήρξε ενδιαφέρον από τους εκπαιδευτικούς που ξεπερνά το 65%, ποσοστό που κρίνεται ικανοποιητικό αφού υπάρχoυν εκπαιδευτικοί που ήδη έχουν κλείσει τα ραντεβού τους μέσα της πλατφόρμας που αφορά τις ηλικίες από 59 ετών έως 64.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των όσων εκδήλωσαν ενδιαφέρον είναι κάτω από 60 ετών, με δεδομένο ότι οι ηλικιακές ομάδες άνω των 60 είτε εμβολιάζονται ήδη είτε θα εμβολιαστούν το αμέσως επόμενο διάστημα και σημείωσε ότι στην Πρέβεζας έχουν οριστεί δύο εμβολιαστικά κέντρα το πρώτο είναι το Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας και το δεύτερο το Κέντρο Υγείας Θεσπρωτικού

Όπως εξηγεί ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ήδη έχει δημιουργηθεί κοινή λίστα ενδιαφερομένων δασκάλων-νηπιαγωγών και καθηγητών από την οποία θα αντλούνται όσοι θα μπορούν να εμβολιαστούν. Η κλήση τους θα γίνεται καθαρά με μόνο κριτήριο της ηλικία τους.

Ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών γίνεται καθημερινά από τα εμβόλια που θα μένουν αδιάθετα από άλλες κατηγορίες πολιτών που είτε ακύρωσαν το ραντεβού τους, είτε δεν κατάφεραν να προσέλθουν για να εμβολιαστούν.

Καθημερινά ο ΕΟΔΥ θα ενημερώνει την επιτροπή που έχει συσταθεί για τον αριθμό των αδιάθετων εμβολίων στα εμβολιαστικά κέντρα

Πόσοι θα έχουν την ευκαιρία να εμβολιαστούν θα κριθεί από τον αριθμό των αδιάθετων δόσεων και το βασικό κριτήριο για το ποιοι θα επιλεγούν θα είναι το ηλικιακό. Δηλαδή θα επιλεγούν εκείνοι οι εκπαιδευτικοί που είναι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here