ΑρχικήΉπειροςΞεκινούν οι σεισμικές έρευνες στο Οικόπεδο 2 στο Ιόνιο

Ξεκινούν οι σεισμικές έρευνες στο Οικόπεδο 2 στο Ιόνιο

Δημοσιεύθηκε:

Στο Ιόνιο βρίσκεται το ειδικό σεισμογραφικό σκάφος Ramform Hyperion της νορβηγικής εταιρείας PGS προκειμένου να ξεκινήσει τις έρευνες στο οικόπεδο 2, σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από την Κέρκυρα.

Οι έρευνες προβλέπεται να πραγματοποιηθούν σε μια έκταση 2000 τετραγωνικών χιλιομέτρων της παραχώρησης, η οποία ανήκει σε ποσοστό 75% στην εταιρεία Energean και σε ποσοστό 25% στην Helleniq Energy (ΕΛΠΕ). Σημειώνεται ότι η Energean είναι η διαχειρίστρια εταιρεία της παραχώρησης.

Οι έρευνες εκτός απροόπτου αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου. Για τις σεισμικές έρευνες έχει εκδοθεί και σχετική NAVTEX από την υδρογραφική υπηρεσία του πολεμικού ναυτικού.

Οι σεισμικές έρευνες αποτελούν το απαραίτητο βήμα προκειμένου να προσδιοριστούν συγκεκριμένα σημεία ενδιαφέροντος και πιθανοί ερευνητικοί στόχοι εντός της παραχώρησης.

Υπενθυμίζεται ότι οι έρευνες για τον εντοπισμό πιθανών κοιτασμάτων επανεκκινήθηκαν την περασμένη άνοιξη μετά από απόφαση της κυβέρνησης, για την αξιοποίηση του πιθανού δυναμικού υδρογονανθράκων της χώρας μας. Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα την άνοιξη πραγματοποιήθηκαν αντίστοιχες σεισμικές έρευνες στον Κυπαρισσιακό κόλπο από την Helleniq Energy.

 

 

capital.gr

Τελευταία νέα

Τραγωδία: Νεκρός 29χρονος σε φρικτό τροχαίο

Θανατηφόρο τροχαίο με ΙΧΕ και μηχανή σημειώθηκε περίπου στις 3:00μ.μ., το μεσημέρι της Τετάρτης στην Επαρχιακή Οδό Ανδραβίδας-Κυλλήνης,...

Στο μικροσκόπιο της Αρχής για ξέπλυμα μπαίνουν τα οικονομικά Μονών του Αγίου Όρους.

Στο μικροσκόπιο της Αρχής κατά της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα μπαίνουν τα οικονομικά...

Ελένη Μενεγάκη: Κόπηκε η τιράντα του φορέματός της στον «αέρα»

Ένα απρόοπτο προέκυψε στην Ελένη Μενεγάκη στον «αέρα» της εκπομπής της, το μεσημέρι της...

Βάνα Μπάρμπα: «Οι influencers είναι για τα reality, όχι για το θέατρο»

Για την κόρη της, την ασθένεια που τη φόβισε και την καταγγελία του ΣΕΗ,...

Περισσότερα

Τραγωδία: Νεκρός 29χρονος σε φρικτό τροχαίο

Θανατηφόρο τροχαίο με ΙΧΕ και μηχανή σημειώθηκε περίπου στις 3:00μ.μ., το μεσημέρι της Τετάρτης στην Επαρχιακή Οδό Ανδραβίδας-Κυλλήνης,...