Σε ετοιμότητα το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων – Ασφυξία σε Ρίο και «Αγ. Ανδρέα» – Τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων και χθες στην περιοχή

Ξεπέρασαν τα όρια οι νοσηλείες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας της Πάτρας. Όπως γράφουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, είναι θέμα χρόνου πλέον η διακομιδή περιστατικών στα Ιωάννινα, όπου η 6η Υγειονομική Περιφέρεια ανοίγει έξι επιπλέον κλίνες ΜΕΘ και θέτει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων σε ετοιμότητα.

Σύμφωνα με το achaianews.gr, τα νέα δεδομένα συζητήθηκαν εκτενώς στη χθεσινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης του κορωνοϊού στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας.

«Υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση. Η προσπάθειά μας είναι να μην ανοίξουμε κι άλλη κλινική» δήλωσε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης. «Πιο δύσκολο απ’ όλα είναι οι κλίνες ΜΕΘ. Αυτό είναι κάτι που μας ανησυχεί ιδιαίτερα. Έχουμε ετοιμάσει άλλες 6 στη ΜΕΘ Ιωαννίνων ώστε αν πιεστεί περαιτέρω η κατάσταση στην Πάτρα, κάτι που περιμένουμε, να αρχίσουμε τις διακομιδές στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων».

Απελπιστικά είναι τα τελευταία στοιχεία για τον αριθμό των νοσηλευομένων στα νοσοκομεία της Πάτρας. Όπως αναφέρει το best.gr, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο οι νοσηλευόμενοι στις 6 κλινικές για κορωνοϊό ήταν 104 , ενώ στην ΜΕΘ κορωνοϊού βρίσκονταν 26 ασθενείς. Στο νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας», που εφημέρευε, οι νοσηλευόμενοι έφθασαν τους 87 και οι ασθενείς σε ΜΕΘ τους 8. Αυτό σήμαινε ότι σήμερα το πρωί άδειες κλίνες ΜΕΘ υπήρχαν μόνο 2 στο «Αγ. Ανδρέας».

Στο χθεσινό «μαύρο» ρεκόρ 4.340 κρουσμάτων που σημειώθηκε στη χώρα μας, η Αχαΐα κατέγραψε τριψήφιο αριθμό, με 135 νέες διαγνώσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here