Σοβαρές ενστάσεις διατυπώνουν οι δυο εταιρίες που δραστηριοποιούνται στα μέχρι σήμερα υδατοδρόμια στην Ελλάδα, Hellenic Seaplanes και Ελληνικά Υδατοδρόμια, για την ανάθεση της δημιουργίας υδατοδρομίου Πρέβεζας από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, σε εταιρία η οποία δεν έχει αναλάβει ή αναμειχθεί με κανένα άλλο έργο αδειοδότησης υδατοδρομίου στην Ελλάδα.

Τα παραπάνω μεταξύ άλλων, τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι δυο εταιρίες, αναφέροντας ότι περίεργες συνθήκες φαίνεται να ευνοούν την συγκεκριμένη εταιρία, αφού κρίθηκε ανάδοχος με απευθείας ανάθεση στις 29 Δεκεμβρίου (!) για την αδειοδότηση του υδατοδρομίου Πρέβεζας, χωρίς – όπως τονίζουν – κανένα κριτήριο!

Μάλιστα σημειώνουν ότι χωρίς να ληφθεί καθόλου υπόψη ούτε η πιο χαμηλή προσφορά των δύο εταιριών που κατέχουν την εμπειρία και την εξειδίκευση επί του αντικειμένου, έχοντας αδειοδοτήσει όλα τα υδατοδρόμια στην Ελλάδα μέχρι σήμερα.

Από τη «Διαύγεια» διαφαίνεται ότι η ανάδοχος εταιρία είχε υποβάλει την υψηλότερη προσφορά, ενώ η προσφορά των δυο εταιριών, η οποία στάλθηκε με ηλεκτρονική αλληλογραφία προς το Δ.Λ.Τ. Πρέβεζας, δεν λήφθηκε καθόλου υπόψιν.

Τα ερωτήματα που τίθενται προς το Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας είναι πολλά και στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «ο αποκλεισμός των δυο εταιριών που έχουν εμπειρία, γνώση και καταθέσαν δεκάδες αιτήσεις αδειοδότησης υδατοδρομίων (οι οποίες έχουν ολοκληρώσει την διαδικασία) θα έχει το αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα του Δ.Λ.Τ. Πρέβεζας, δεδομένου ότι ένα υδατοδρόμιο είναι επισήμως «αεροδρόμιο επί υδάτινης επιφάνειας» (βάσει του N. 4663/2020), και είναι σίγουρο ότι εάν ο Δήμος Πρέβεζας, αποφάσιζε να αποκτήσει άδεια χερσαίου αεροδρομίου δεν θα επέλεγε ποτέ ως ανάδοχο μια εταιρία με μόνο κριτήριο την προσωπική γνωριμία…».

Οι εκπρόσωποι των δύο εταιριών Hellenic Seaplanes και Ελληνικά Υδατοδρόμια αναμένουν την απάντηση από την διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας και όπως τονίζουν επιφυλάσσονται για περεταίρω ενέργειες.

Μετά τα όσα καταγγέλλουν οι δυο παραπάνω εταιρίες, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας, οφείλει να δώσει εξηγήσεις για όλη τη διαδικασία που ακολούθησε, ώστε να μη γεννιούνται υποψίες για οποιεσδήποτε παρανομίες και αδιαφανείς ενέργειες που ευνοούν «ημέτερους».

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here