Ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας με ανακοίνωσή του, τονίζει ότι “στις πορθμειακές γραμμές Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας – Λευκίμμης, στα ισχύοντα λιμενικά τέλη επιβατών και οχημάτων, δεν έχουν επιβληθεί οποιασδήποτε αυξήσεις, που παραμένουν σταθερά, όπως ίσχυαν από το 2011”.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας Ανδρέας Νταής, υποστήριξε ότι το μόνο που έγινε είναι να διαφοροποιηθεί ο τρόπος υπολογισμού των λιμενικών τελών, δηλαδή όχι επί του τζίρου, όπως γινόταν μέχρι πρότινος, αλλά ανά άτομο και ανά Ι.Χ. αυτοκίνητο.

Και πρόσθεσε: «Οι πλοιοκτήτες πάνε να δημιουργήσουν εντυπώσεις, ενώ εμείς το μόνο που ζητάμε είναι μία σταθερή τιμή για να έχουμε και τον έλεγχο.

Ο ρόλος μας δεν είναι να ελέγξουμε τις εταιρίες. Εμείς ελέγχουμε και διαφοροποιήσαμε τον τρόπο υπολογισμού.

Τίποτε άλλο. Δεν στερούμε την δυνατότητα των πλοιοκτητών για να κάνουν έκπτωση». Εξάλλου απαλλάσσεται από τα δημοτικά τέλη και το λιμάνι Ηγουμενίτσας,  μαζί με αυτά της Ελευσίνας, του Λαυρίου, της Ραφήνας, της Πάτρας, του Ηρακλείου, του Βόλου, της Αλεξανδρούπολης και της Κέρκυρας.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, που κατατέθηκε στη Βουλή, απαγορεύεται  στους Δήμους να επιβάλλουν στους Οργανισμούς Λιμένος “ανταποδοτικά τέλη ή φόρο ηλεκτροδοτούμενων εκτάσεων”, οποιαδήποτε διάταξη νόμου και εάν επικαλούνται.

Εάν Δήμος “δεν συμμορφώνεται”, το Δημόσιο δεν θα του αποδίδει το έκτακτο αντισταθμιστικό τέλος που προβλέπει το ν/σ.

Επιπλέον, ειδική ρύθμιση διασφαλίζει ότι δημοτικά τέλη σε βάρος όλων των Οργανισμών Λιμένος Α.Ε., δεν θα συνεισπράττονται και δεν θα αποδίδονται στους ΟΤΑ μέσω των λογαριασμών ρεύματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here