ΑρχικήΉπειροςΥπεγράφει η προγραμματική σύμβαση Προχωρούν οι διαδικασίες για το νέο σχολείο στο...

Υπεγράφει η προγραμματική σύμβαση Προχωρούν οι διαδικασίες για το νέο σχολείο στο Κανάλι

Δημοσιεύθηκε:

Υπεγράφει την Τρίτη, μεταξύ του αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας κ. Στράτου Ιωάννου και του Δημάρχου Πρέβεζας κ. Χρήστου Μπαΐλη, η προγραμματική σύμβαση για την προσθήκη νέου διώροφου κτιρίου στο υπάρχον Δημοτικό Σχολείο Καναλίου.

Σκοπός της Σύμβασης αυτής είναι η κατασκευή του έργου , συνολικού προϋπολογισμού 680.920,00 € συμπεριλαμβανομένου του Φ. Π. Α., προκειμένου να ενισχυθεί η κτιριακή υποδομή του Σχολείου και βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες εκπαίδευσης.

Στο υπάρχον δημοτικό σχολείο Καναλίου πρόκειται να γίνει προσθήκη διώροφου κτιρίου συνολικού εμβαδού 622,39τ.μ. Το νέο κτίριο πρόκειται να κατασκευασθεί στην στη Νοτιοανατολική πλευρά του οικοπέδου περιλαμβάνει όλους τους απαραίτητους χώρους με προδιαγραφές τέτοιες για ένα σύγχρονο και ασφαλές σχολείο.

 

Θα κατασκευασθεί ισόγειο και όροφος. Το διδακτήριο αποτελείται από 3 αίθουσες διδασκαλίας – χώρος WC – µηχανοστάσιο ανελκυστήρα – αποθήκη µηχανοστασίου- αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Ακόμη θα γίνουν δύο αίθουσες διδασκαλίας – γραφείο διευθυντή – γραφείο δασκάλων – χώρος αρχείου – WC – WC AMEA – αποθήκη WC ΑΜΕΑ.

Υπάρχει η μελέτη του έργου και η χρηματοδότηση από και Περιφέρεια Ηπείρου που ως φορέας υλοποίησης θα προχωρήσει, ακολουθώντας τις νόμιμες διαδικασίες, στη δημοπράτηση του έργου.

Η παρέμβαση αυτή δίνει οριστική λύση για το χρόνιο πρόβλημα σχολικής στέγης που αντιμετωπίζει το Δημοτικό Σχολείο Καναλίου αφού με την ολοκλήρωσή του θα δώσει ανάσα στα παιδιά της περιοχής που σήμερα κάνουν μάθημα σε κοντέινερ ή σε δανεικές από το νηπιαγωγείο αίθουσες.

 

Τελευταία νέα

Μία πολύ σημαντική απόφαση πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων στις 22 Μαρτίου 2023, η...

Εορτάστηκε και φέτος σε Καναλάκι, Πάργα, η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου

Εορτάστηκε και φέτος σε Καναλάκι, Πάργα, και σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου...

Υποψήφια για τον κατάλογο «Μνήμη του Κόσμου» της Unesco τα μολύβδινα ελάσματα της Αρχαίας Δωδώνης

Τον Νοέμβριο του 2021, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Διεύθυνση Προϊστορικών...

Ζητείται Υπάλληλος σε φούρνο στο Καναλάκι

Ζητείται υπάλληλος σε φούρνο στο Καναλάκι Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6938626538

Περισσότερα

Μία πολύ σημαντική απόφαση πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων στις 22 Μαρτίου 2023, η...
Αρέσει σε %d bloggers: