Την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων και περιορισμών που αφορούν το έργο «Κατασκευή κόμβου επί της Ε.Ο. Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας στη διακλάδωση Βράχου Δ.Ε. Ζαλόγγου του Δ. Πρέβεζας», με φορέα του έργου τη Δ/νση Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Ηπείρου υπέγραψε ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας Βασίλειος Μιχελάκης.

Το έργο, το οποίο θα κατασκευαστεί από την Περιφέρεια Ηπείρου με προϋπολογισμό 500 χιλ. ευρώ και αφορά την κατασκευή και διαρρύθμιση ισόπεδου κόμβου στη διασταύρωση της Εθνικής Οδού Πρέβεζας –Ηγουμενίτσας με τη δημοτική οδό, που συνδέει την εθνική οδό με την παραλία Βράχου.

Ο κυκλοφοριακός ισόπεδος κόμβος εξυπηρετεί την ασφαλή σύνδεση της εθνικής οδού με το παραλιακό τμήμα του ΔΔ Βράχου Δήμου Ζαλόγγου και ΔΔ Λούτσας Δήμου Φαναρίου.

Ο κόμβος θα είναι τρισκελής με επιτρεπόμενες κινήσεις τις παρακάτω:

1. Κίνηση επί της εθν. Οδού από Πρέβεζα προς Ηγουμενίτσα.

2. Κίνηση επι της εθν. Οδού από Ηγουμενίτσα προς Πρέβεζα

3. Αριστερή στροφή από Πρέβεζα προς Παραλία Βράχου

4. Δεξιά στροφή από Ηγουμενίτσα προς Παραλία Βράχου

5. Δεξιά στροφή από Παραλία Βράχου προς Πρέβεζα και αριστερή στροφή από Παραλία Βράχου προς Ηγουμενίτσα.

Σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή του έργου θα γίνει διαμόρφωση του κόμβου με τις νησίδες διαχωρισμού , κατασκευή λωρίδων επιβράδυνσης και επιτάχυνσης, τριγωνική νησίδα εξόδου , δευτερεύουσα οδός προς παραλία Βράχου καθώς επίσης οριζόντια και κάθετη σήμανση και ηλεκτροφωτισμός.

Το σύνολο του έργου θα κατασκευασθεί επί της υπάρχουσας οδού και δεν προβλέπεται επέμβαση πέρα των ορίων απαλλοτρίωσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ