Με ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες “ξημέρωσε” η σημερινή μέρα για την ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας.

Μέσα στην πόλη το θερμόμετρο έπεσε στους 2 βαθμούς κάτω από το μηδέν, ενώ στις Δ.Ε Ζαλόγγου και Λούρου το κρύο ήταν ακόμη πιο τσουχτερό με τον υδράργυρο να πέφτει στους 5 ακόμη και στους 6 βαθμούς κάτω από το μηδέν.

Ο παγετός είναι πλέον το βασικό πρόβλημα στα δημοτικά διαμερίσματα, όπου τις τελευταίες ημέρες σημειώθηκαν χιονοπτώσεις και σύμφωνα με τους αρμόδιους αντιδημάρχους Kωνσταντίνο Ματέρηκαι Χαράλαμπο Κακιούζη, συνεχίζονται και σήμερα οι ρίψεις αλατιού στα σημεία του οδικού δικτύου όπου υπάρχει πάγος.

Συνολικά , σύμφωνα με τον κ.Μπαΐλη τα μηχανήματα έριξαν περισσότερους από 40 τόνους αλάτι, ενώ αυτή την στιγμή το ορεινό Δημοτικό Διαμέρισμα του Σκιαδά είναι εκείνο που ακόμη βρίσκεται σε “λευκό κλοιό” και η επικοινωνία των αρμοδίων με τους ηλικιωμένους στην πλειοψηφία τους κατοίκους είναι συνεχής έτσι ώστε να καλυφθεί οποιαδήποτε έκτακτη ανάγκη.

Ένα νέο θέμα ωστόσο που έχει προκύψει αφορά σπασίματα αγωγών νερού σε κάποιες από τις τοπικές κοινότητες όπου σημειώθηκαν χαμηλές θερμοκρασίες και συνεργεία του Δήμου προσπαθούν να αποκαταστήσουν και εκεί τις ζημιές.

Δύσκολη νύχτα πέρασαν και οι αγρότες αφού αναγκάστηκαν να ξενυχτήσουν στα θερμοκήπια έχοντας αναμμένα τα θερμαντικά μέσα προκειμένου ο παγετός να μην καταστρέψει τις καλλιέργειές τους.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες, ενώ η ηλιοφάνεια θα βελτιώσει κατά τη διάρκεια της ημέρας την κατάσταση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ