Με την μαθητική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε με διαστήματα βροχής κορυφώθηκε, στην Πρέβεζα ο εορτασμός για την Επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την Επίσημη δοξολογία στις 11 το πρωί της Κυριακής στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Χαραλάμπους, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο εκπαιδευτικός Ευάγγελος Καινούργιος, Διευθυντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πρέβεζας.

Στην συνέχεια ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων , από τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές της πόλης.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την παρέλαση στην οδό Σπηλιάδου από μαθητές δημοτικών σχολείων γυμνασίων και λυκειών , σπουδαστές της ΑΕΝ, τη ΛΕΚ Ν. Πρέβεζας και συλλόγους της περιοχής με τη συνοδεία και της Φιλαρμονικής Πρέβεζας «Ορφεύς».

Στις εορταστικές εκδηλώσεις την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Κλάπας, ενώ μεταξύ άλλων παρευρέθησαν ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου, ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Χρήστος Μπαΐλης , ο Αντιδήμαρχος Οκονομικών Λάζαρος Πιπιλίδης, ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιώργος Σαράφογλου, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι καθώς και πολίτες .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here