Υψηλές θερμοκρασίες, υψηλά ποσοστά σκόνης και παρατεταμένη ανομβρία συνθέτουν το σκηνικό του καιρού για την Πρέβεζα τον Απρίλιο αλλά και τις πρώτες μέρες του Μαΐου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Μετεωρολογικού Σταθμού της ΔΕΥΑΠ που μετάδωσε η Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας, ο Απρίλιος ήταν εντελώς άνομβρος φαινόμενο αρκετά σπάνιο για τα δεδομένα της περιοχής.
Από την αρχή του έτους έβρεξε 9 μέρες τον Ιανουάριο, 15 τον Φεβρουάριο και 11 τον Μάρτιο, ενώ η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει βροχοπτώσεις από το απόγευμα για την περιοχή της Πρέβεζας.
Το αντίστοιχο τετράμηνο του 2017 είχαν σημειωθεί 11 ημέρες με βροχόπτωση τον Ιανουάριο, 7 τον Φεβρουάριο, 4 τον Μάρτιο, 2 τον Απρίλιο και 3 τον Μάιο.
Να θυμίσουμε ότι η περσινή παρατεταμένη ανομβρία της άνοιξης και του καλοκαιριού προκάλεσε απώλειες στην παραγωγή ελαιολάδου κατά 33% στην Πρέβεζα και κατά 37,5% στην Θεσπρωτία.
Σύμφωνα με τους ελαιοπαραγωγούς ωστόσο φέτος η ανθοφορία εξελίσσεται μέχρι στιγμής ικανοποιητικά και ευελπιστούν ότι δεν θα σημειωθούν απώλειες όπως την ελαιοπαραγωγική σεζόν του 2017.