Άκαρπες οι έρευνες που διεξάγονται για τον εντοπισμό του εκπαιδευτικού διθέσιο αεροσκάφους, το οποίο αγνοείται τις τελευταίες ώρες στην περιοχή μεταξύ Ιωαννίνων και Κοζάνης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η Πολεμική Αεροπορία το «βάζει κάτω».

Σύμφωνα με πληροφορίες του OnAlert, το ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας τύπου Augusta που είχε συμμετείχε στις έρευνες μέχρι πρότινος, αντικαταστάθηκε από ένα ελικόπτερο Super Puma, ενώ ακόμα το «παρών» δίνει ένα αεροσκάφος τύπου C-130 και δυνάμεις της 31 ΜΕΕΔ.

Όπως αναφέρουν οι πηγές πληροφόρησης, το διθέσιο εκπαιδευτικός αεροσκάφος τύπου DV-20 απογειώθηκε από την αερολέσχη Egnatia Aviation, το οποίο επέβαινε ένα άτομο. Επίσης, οι δυνάμεις ερευνών έχουν ενισχυθεί με ένα ελικόπτερο τύπου Super Puma και ένα αεροσκάφος C-130.

Επίσης επιχειρούν και δυνάμεις της 31 Μοίρας Έρευνας και Διάσωσης μια από τις πιο άρτια εκπαιδευμένες και ικανές μονάδες των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, που υπάγονται στην Πολεμική Αεροπορία και εξειδικεύονται σε τέτοιου είδους αποστολές

Το χρονικό
Το διθέσιο εκπαιδευτικό αεροσκάφος το οποίο απογειώθηκε από την Κοζάνη και επρόκειτο να φτάσει στα Ιωάννινα όπου θα επικοινωνούσε με τον ασύρματο. Μέχρι στιγμής δεν έχει επικοινωνήσει με αποτέλεσμα να δοθεί σήμα από τις αρμόδιες αρχές να ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό του.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το τελευταίο σήμα από το αεροσκάφος δόθηκε στις 12.29, πέντε ναυτικά μίλια βορειοανατολικά του αεροδρομίου Ιωαννίνων, στην ευρύτερη περιοχή των Μηλιωτάδων στο Ανατολικό Ζαγόρι. Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Π.Υ δυνάμεις της ΕΜΑΚ και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here