Γεφύρι του Νούτσου ή Κόκκορη

Ένα από τα ομορφότερα πέτρινα στολίδια της Ηπείρου ,το  ιστορικό Γεφύρι του Νούτσου ή Κόκκορη στο Ζαγόρι βανδαλίζεται  δυστυχώς από ασυνείδητους..

Πρόκειται για ένα  εντυπωσιακής ομορφιάς μονότοξο γεφύρι που βρίσκεται μεταξύ των χωριών Κουκούλι ,Δίλοφο και Κήποι στο Κεντρικό Ζαγόρι.

Πρωτοχτίστηκε το 1752 με τη συνδρομή  του   Νούτσου Κοντοδήμου  από το Βραδέτο  που χρηματοδότησε την κατασκευή του  ενώ ο Κόκκορος από το Κουκούλι το επισκεύασε το 1910.
Το τόξο του γεφυριού  έχει μήκος 23,6 μέτρα και το ύψος του φτάνει τα 8,5 μέτρα .
Στο σημείο που βρίσκεται οθρώνεται ένας επιβλητικός κατακόρυφος βράχος ενώ ο Βοϊδομάτης με τα κρυστάλλινα νερά του  ρέει  που από κάτω  συμπληρώνει την ομορφιά του τοπίου.
Πολλοί  είναι οι επισκέπτες   του Ζαγορίου   που επιλέγουν να κάνουν μια στάση για να  περπατήσουν σε αυτό ,να το θαυμάσουν και να το απαθανατίσουν με τις φωτογραφικές τους μηχανές ,κάποιοι όμως δυστυχώς δεν δείχνουν τον δέοντα σεβασμό σε  αυτό το  στολίδι της Ηπείρου ,προκαλώντας φθορές στο φυσικό μνημείο..

Η “ΖΑΓΟΡΙΟΥ ΚΟΙΝΟΝ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝ   ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΝΕΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ σημειώνει σχετικά με τους βανδαλισμούς   που κατέγραψε  σε αυτό..
“Βανδαλισμοί “Καλοκαίρι 2019” στο Γεφύρι Νούτσου ή Κόκκορη
Δημοσιοποιούμε αυτές τις εικόνες χωρίς σχόλια, για να καταλάβουν επιτέλους αυτοί που πρέπει να καταλάβουν ότι το αξιοθέατο Γεφύρι του Νούτσου ή Κόκκορη στο Ζαγόρι βανδαλίζεται από ασυνείδητους.
Βανδαλίζεται για την πλάκα του καθενός (ή καθεμιάς) ορεινού νεοτουρίστα και μέρα τη μέρα αφανίζεται ως θύμα ενός ελέω πολιτιστικού τουρισμού και πιο συγκεκριμένα από μιας ανεξέλεγκτης και αξιοθρήνητης επισκεψιμότητας!!!
Δείτε στις φωτογραφίες  τις αλλαγές που σημειώθηκαν μέσα σε σαράντα ημέρες στο στηθαίο του, δηλαδή από τις 29/05 – 09/07/2019… “
Με αποτροπιασμό και βαθιά λύπη

ΖΑΓΟΡΙΟΥ ΚΟΙΝΟΝ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΝΕΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
epirus-tv-news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ