«Στεκόμαστε στην ουρά για να φύγουμε από την Μαριούπολη», δήλωσε στην ΕΡΤ η Άννα Τοπάλοβα, Ελληνίδα ομογενής στην Ουκρανία, η οποία προσπαθεί να περάσει τα ουκρανικά σύνορα για να γλιτώσει από τη φρίκη του πολέμου.

«Βρισκόμαστε με άλλα είκοσι αυτοκίνητα στη Μαριούπολη. Έχουμε άδεια από τη ρωσική πλευρά, δήλωσε στην εκπομπή «Συνδέσεις». Περιγράφοντας την κατάσταση που υπάρχει στην πόλη, που βρέθηκε στο στόχαστρο των ρωσικών επιθέσεων τις προηγούμενες ημέρες, καθώς και τις αντιξοότητες που ενδέχεται να αντιμετωπίσει στα σύνορα η κ. Τοπάλοβα δήλωσε: «Δεν ξέρω αν μπορέσω να φύγω και αν θα μου δημιουργήσουν πρόβλημα. Δεν διαθέτω ελληνικό διαβατήριο αλλά ουκρανική ταυτότητα».

Μαζί με τα δύο παιδιά της, τη μητέρα και την αδελφή της η κ. Τοπάλοβα συμμετέχει στην πομπή αυτοκινήτων που ξεκίνησε οδικώς λίγο μετά τις 11.00 το πρωί, υπό τον πρέσβη Φραγκίσκο Κωστελλένο. Στην αυτοκινητοπομπή συμμετέχουν και μέλη του Γενικού Προξενείου Μαριούπολης.

Ο προγραμματισμός είναι η πομπή να μετακινηθεί προς την πόλη Ζαπορίζιε και στη συνέχεια, ανάλογα με τις συνθήκες που θα υπάρχουν προς τα σύνορα με τη Μολδαβία, όπου θα υπάρχει κλιμάκιο της πρεσβείας Βουκουρεστίου για να τους παράσχει κάθε δυνατή αρωγή.

Δείτε επίσης:

 

 

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ