Μιλώντας μετά τον Ουκρανό ομόλογό του ο οποίος τόνισε ότι «οι όροι της Ρωσίας ισοδυναμούν με παράδοση», ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ τόνισε μεν ότι δεν έχουμε πρόθεση να επιτεθούμε σε ξένη χώρα αλλά κατηγόρησε τη Δύση ότι δημιουργεί επικίνδυνη κατάσταση παρέχοντας στην Ουκρανία οπλικά συστήματα και ειδικά συστοιχίες πυραύλων.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ αρνήθηκε να απαντήσει για την εξέλιξη της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» στην Ουκρανία λέγοντας ότι αυτό είναι αρμοδιότητα του υπ. Άμυνας περιορίστηκε ωστόσο να πει ότι αυτή προχωρά σύμφωνα με το πλάνο. «Δεν έχουμε πρόθεση να επιτεθούμε εναντίον άλλων χωρών. Να σταματήσει η τακτική των απειλών της Δύσης κατά της Ρωσίας», είπε ακόμα.

Κουλέμπα: Καμία εγγύηση Λαβρόφ για τη Μαριούπολη

«Έκανα ό,τι μπορούσα. H Ουκρανία ζήτησε κατάπαυση του πυρός, έλαβε ωστόσο άρνηση. Ήρθα για να συμφωνήσουμε για έναν ανθρωπιστικό διάδρομο για τη Μαριούπολη. Η κατάσταση είναι απελπιστική. Δυστυχώς ο Λαβρόφ δεν ήταν σε θέση να δεσμευτεί. Θέσαμε το θέμα μιας 24ωρης κατάπαυσης πυρός για να λυθούν κάποια ανθρωπιστικά ζητήματα αλλά ούτε σε αυτό συμφωνήσαμε. Μάλλον πρέπει να αποφασίσουν άλλοι στη Ρωσία», είπε χαρακτηριστικά ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών.

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ