Ανταπόκριση: Έμμα Παπαεμμανουήλ

Το Σίδνεϊ είναι η δεύτερη πιο ακριβή πόλη στον κόσμο για αγορά κατοικίας, ενώ η Μελβούρνη βρίσκεται στην πέμπτη θέση.  Και οι πέντε πρωτεύουσες των πολιτειών της ηπειρωτικής Αυστραλίας συγκαταλέγονται στις 20 πιο ακριβές για στέγαση στον κόσμο, με την Αδελαΐδα να είναι 14η, το Μπρίσμπεϊν να έχει βρεθεί στην 17η θέση και το Περθ στην 20η, σύμφωνα με τη Διεθνή Έρευνα  Στέγασης Demographia.

Πέρυσι, μέσα στην πανδημία, οι μέσες τιμές των κατοικιών στις περισσότερες από τις μεγάλες πόλεις της Αυστραλίας πέρυσι αυξήθηκαν κατά ένα τρίτο, ενώ οι εθνικές αξίες των ακινήτων αυξήθηκαν κατά 22,4 τοις εκατό – ο ταχύτερος ετήσιος ρυθμός από το 1989, σύμφωνα με στοιχεία της CoreLogic.

Η τιμή της μέσης κατοικίας στο Σίδνεϊ ξεπερνά το 1,5 εκατ. δολ. Αυστραλίας και στην Μελβούρνη έφτασε το 1 εκατομμύριο. 

Οι αγοραστές πρώτης κατοικίας στην Αυστραλία χρειάζονται περισσότερα από 10 χρόνια μόνο για να εξοικονομήσουν προκαταβολή περίπου 20 τοις εκατό, για να αποκτήσουν ένα σπίτι με δάνειο. Εφόσον και πάλι εξοικονομούν πάνω από το 15 τοις εκατό του ακαθάριστου ετήσιου εισοδήματός τους.

Ως πιο ακριβή πόλη για να αποκτήσει κανείς σπίτι στον κόσμο εμφανίζεται το Χόνγκ Κόνγκ, ακολουθούμενο από το Σίδνεϊ, το Βανκούβερ, το Σαν Χοσέ και τη Μελβούρνη.

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ