Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Τηλεφωνική συνομιλία είχαν αργά το πρωί ο ΥπΕξ Ρωσίας κ. Λαβρόφ και ο ομόλογός του της Αγίας Έδρας κ. Παρολίν σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Όπως μεταφέρουν τα κύρια πρακτορεία ειδήσεων, αναφερόμενα στο Ρωσικό ΥπΕξ, ο Λαβρόφ εξέθεσε τη θέση της Μόσχας για τη σύγκρουση στην Ουκρανία στον Καρδινάλιο Παρολίν.

Ο ΥπΕξ του Βατικανού εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση στην Ουκρανία, ενώ ο Λαβρόφ “περιέγραψε τη ρωσική θέση αρχών σχετικά με τα αίτια και τους στόχους της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης που διεξάγεται”, σύμφωνα με το Ρωσικό ΥπΕξ.

Τα πρακτορεία μεταδίδουν πως και τα δύο μέρη εξέφρασαν την ελπίδα ο τέταρτος γύρος των συνομιλιών μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας να διεξαχθεί το συντομότερο δυνατόν ώστε “να συμφωνηθούν τα κύρια προβλήματα στα οποία βασίζεται η κρίση και να σταματήσουν οι εχθροπραξίες”.

Όλα δείχνουν πως το τηλεφώνημα ανάγεται στα πλαίσια των προσπαθειών της Αγίας Έδρας να δραστηριοποιηθεί ενεργά ως προς την επίλυση της κρίσης. Μάλιστα φαίνεται ότι ο Παρολίν είπε στον Λαβρόφ πως ο πόλεμος “εξαπολύθηκε από τη Ρωσία”.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Αγίας Έδρας, ο Καρδινάλιος Παρολίν “μετέφερε τη βαθιά ανησυχία του Πάπα Φραγκίσκου για τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία και επιβεβαίωσε όσα είπε ο Πάπας κατά τη διάρκεια της προσευχής Angelus της περασμένης Κυριακής”. 

Επίσης ο Καρδινάλιος “επιβεβαίωσε την έκκληση να σταματήσουν οι ένοπλες επιθέσεις, για εξασφάλιση ανθρωπιστικών διαδρόμων για πολίτες και διασώστες, και για αντικατάσταση της βίας των όπλων με διαπραγματεύσεις”.
Το Γραφείο τύπου σημειώνει πως “ο Υπουργός Εξωτερικών επιβεβαίωσε τη διαθεσιμότητα της Αγίας Έδρας να κάνει τα πάντα και να θέσει τον εαυτό της στην υπηρεσία της ειρήνης”.

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ