Τη συνεργασία τους για τη χορήγηση βοήθειας προς τα άτομα που φεύγουν από την Ουκρανία με δωρεάν, βραχυπρόθεσμη στέγαση στην Πολωνία, τη Μολδαβία, τη Ρουμανία, την Ουγγαρία και τη Σλοβακία ανακοίνωσαν ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης και η Airbnb.org.

Πάνω από 2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν καταφύγει σε γειτονικές χώρες λόγω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης στην Ουκρανία. Την περασμένη εβδομάδα, η Airbnb.org δεσμεύτηκε να προσφέρει δωρεάν, προσωρινή στέγαση για έως και 100.000 πρόσφυγες που εγκαταλείπουν την Ουκρανία και μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 15.000 οικοδεσπότες έχουν εγγραφεί μέσω του Airbnb.org για να προσφέρουν τα σπίτια τους δωρεάν ή με έκπτωση σε όλο τον κόσμο.

Ο ΔΟΜ θα βοηθήσει στην παροχή προσωρινής στέγασης τις επόμενες εβδομάδες και μήνες για όλους όσους φεύγουν από τη σύγκρουση στην Ουκρανία. Αυτές οι διαμονές είναι δωρεάν και χρηματοδοτούνται από την Airbnb, Inc., από δωρητές στο Ταμείο Προσφύγων Airbnb.org και τη γενναιοδωρία των οικοδεσποτών μέσω του Airbnb.org.

Άτομα που φεύγουν από την Ουκρανία και χρειάζονται προσωρινή στέγαση μπορούν να επικοινωνήσουν με τον ΔΟΜ στη διεύθυνση prykhystok@iom.int . Οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να υποστηρίξει αυτήν την πρωτοβουλία μπορεί να μεταβεί στη διεύθυνση airbnb.org/help-ukraine για να συμμετάσχει, μεταξύ άλλων προσφέροντας δωρεάν διαμονή ή με έκπτωση ή κάνοντας δωρεές.

Ανταπόκριση Στρασβούργο Κώστας Δαβάνης

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ