Η ΕΕ ενέκρινε απόψε το περιοριστικό μέτρο που αφορά στο SWIFT αλλά και το μπλόκο που αφορά το Russia Today, το Sputnik και τις θυγατρικές τους εταιρείες. Όπως μετέδωσε το Bloomberg, η ΕΕ ενέκρινε τον αποκλεισμό 7 ρωσικών τραπεζών από το σύστημα SWIFT, μεταξύ αυτών και η VTB BANK. Σύμφωνα με την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης η ΕΕ συμφώνησε να εξαιρέσει ορισμένες ρωσικές τράπεζες από το σύστημα SWIFT.

Σημειώνεται ότι η Κοινότητα για την Παγκόσμια Διατραπεζική Οικονομική Επικοινωνία (SWIFT) είχε αναφέρει στις 26 Φεβρουαρίου πως ετοιμάζεται να εφαρμόσει τις επόμενες ημέρες τα νέα μέτρα που αποφάσισαν χώρες της Δύσης, τα οποία στοχεύουν ορισμένες ρωσικές τράπεζες σε αντίποινα για την επίθεση της Μόσχας στην Ουκρανία.

ΕΕ, ΗΠΑ, Βρετανία και Καναδάς αποφάσισαν να προχωρήσουν στον αποκλεισμό ορισμένων ρωσικών τραπεζών από το σύστημα SWIFT, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων την αποφασιστικότητά τους για την επιβολή μέτρων «που θα απομονώσουν περαιτέρω τη Ρωσία στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα», σημειώνοντας ότι τα μέτρα θα εφαρμοστούν εντός των προσεχών ημερών.

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ