Την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία καταδίκασε απερίφραστα, σε μήνυμα συμπαράστασης προς τον δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος κατά τη διάρκεια Οικουμενικής Ακολουθίας, η οποία τελέστηκε προς χάριν της ειρήνης στον Ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό της Ουκρανικής Εκκλησίας στο Μανχάταν.

Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, προσευχόμαστε για αυτούς που η ζωή τους επηρεάζεται από αυτή τη σκληρή επίθεση», σημείωσε ο κ. Ελπιδοφόρος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, «η βία είναι η αμαρτία. Κανένας πόλεμος δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ιερός, ούτε καν δίκαιος, σε μια προσπάθεια να παρουσιαστεί ως ηθικά αποδεκτός. Η σημερινή αιματοχυσία στην Ουκρανία είναι ευθύνη του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος θέτει σε κίνδυνο την παγκόσμια ειρήνη για τη δική του εγωιστική πολιτική ατζέντα».

Ο κ. Ελπιδοφόρος έκανε λόγο για μια «αδελφοκτονία» μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών και υπενθύμισε το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. «Σταματήστε τώρα τον πόλεμο. Άμεσα σταματήστε κάθε πράξη βίας, οτιδήποτε σκορπάει πόνο και θάνατο. Αφήστε τη λογική να επικρατήσει, όπως επίσης και την αγάπη για τον συνάνθρωπο, τη συμφιλίωση και την αλληλεγγύη, το φως του αναστηθέντος Χριστού, το δώρο της ζωής».

Στο τελετουργικό συμμετείχαν ο μητροπολίτης της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας Αμερικής, Ιεραπόλεως Αντώνιος, ο Αρχιεπίσκοπος Παμφύλου Δανιήλ, ο Καρδινάλιος Τίμοθι Ντόλαν από τη Νέα Υόρκη και ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος των Ραβίνων της Νέας Υόρκης, Ιωσήφ Ποτάσνικ. Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε, μεταξύ άλλων, και η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Κάθι Χόκουλ.

Η κα Χόκουλ εξέφρασε την ετοιμότητα της αμερικανικής μεγαλούπολης για να υποδεχθεί τους πρόσφυγες από την Ουκρανία και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην δραστήρια ουκρανική κοινότητα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ