Η «κατάσταση ασφάλειας στην Ευρώπη» βρέθηκε στο επίκεντρο της επικοινωνίας που είχε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν.

Σε ανάρτησή του στο twitter, ο κ. Μισέλ αναφέρει: «Συζήτησα με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την κρίσιμη κατάσταση ασφαλείας στην Ευρώπη. Η Συμμαχία είναι ενωμένη και ισχυρή ενάντια στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Καθώς εκτυλίσσονται οι τραγικές σκηνές, το να εστιάσουμε στο να σταματήσει η σύγκρουση και στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου είναι επιτακτικό».

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε στον Σαρλ Μισέλ ότι η Τουρκία θα συνεχίσει όλες τις προσπάθειές της για την επίτευξη ειρήνης μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας, όπως ανέφερε σε μία ανακοίνωσή της, η τουρκική προεδρία.

Η Τουρκία είναι μία χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ και έχει κοινά ναυτικά σύνορα με την Ουκρανία και τη Ρωσία στη Μαύρη Θάλασσα, ενώ διατηρεί καλές σχέσεις και με τις δύο χώρες.

Η Άγκυρα έχει χαρακτηρίσει την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ως απαράδεκτη ενέργεια και έχει προσφερθεί να φιλοξενήσει ειρηνευτικές συνομιλίες, αλλά είναι αντίθετη στην επιβολή κυρώσεων κατά της Μόσχας.

Ο εκπρόσωπος του Ερντογάν δήλωσε νωρίτερα, ότι ο Τούρκος πρόεδρος θα συνομιλήσει αύριο, με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ανταπόκριση από Βρυξέλλες: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ