Με ιδιαίτερη έμφαση στην ισότητα των φύλων, την ψυχική υγεία και τη μη αμειβόμενη εργασία φροντίδας των γυναικών σηματοδοτεί την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Η Ουκρανή συγγραφέας Οκσάνα Ζαμπούσκο θα μιλήσει νωρίς το μεσημέρι στους ευρωβουλευτές, για να ακολουθήσει συζήτηση σχετικά με το σχέδιο δράσης της ΕΕ για το φύλο και την ενσωμάτωση της διάστασης του φύλου.

Χρηματοδότηση πρωτοβουλιών που στοχεύουν στη διάσταση του φύλου

Το σχέδιο κειμένου ζητά αυξημένη στήριξη και συγκεκριμένη χρηματοδότηση για πρωτοβουλίες που στοχεύουν στη διάσταση του φύλου στους προϋπολογισμούς εξωτερικής δράσης της ΕΕ. Σύμφωνα με το κείμενο, η ΕΕ θα πρέπει να δώσει το καλύτερο παράδειγμα παγκοσμίως όσον αφορά την προώθηση της σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας και των συναφών δικαιωμάτων. Ακόμα, τα κράτη μέλη θα πρέπει να διασφαλίζουν στο εσωτερικό τους την καθολική πρόσβαση στη σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία και τα συναφή δικαιώματα.

Ενσωμάτωση της διάστασης του φύλου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν επιπλέον το ζήτημα της ενσωμάτωσης της διάστασης του φύλου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στη νομοθεσία της ΕΕ. Στο σχέδιο έκθεσης, οι ευρωβουλευτές ζητούν καλύτερη συνεργασία μεταξύ όλων των θεσμικών οργάνων της ΕΕ όσον αφορά την ενσωμάτωση της διάστασης του φύλου στις διάφορες πολιτικές, καθώς και μέτρα για την καλύτερη επίτευξη της ισότητας των φύλων στα θεσμικά όργανα. Παράλληλα, τονίζουν τη σημασία των αξιολογήσεων για τον αντίκτυπο του φύλου με στόχο τον σχεδιασμό των νομοθετικών προτάσεων, καθώς και των νομοθετικών πρωτοβουλιών που λαμβάνουν υπεύθυνα υπόψη τη διάσταση του φύλου.

Ανταπόκριση Στρασβούργο Κώστας Δαβάνης

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ