Ένα τεράστιο κύμα παγκόσμιας ανθρωπιάς και αλληλεγγύης εκδηλώνεται διαρκώς για εκτοπισμένους της Ουκρανίας. Μόνο στην πόλη Λβιβ βρίσκονται 200.000 Ουκρανοί που εγκατέλειψαν τις φλεγόμενες πόλεις τους, αλλά δεν θέλουν να φύγουν από τη χώρα.

Η κάμερα της ΕΡΤ μπήκε στις αποθήκες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, όπου έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες τόνοι με είδη πρώτης ανάγκης από όλον τον κόσμο.

Εβδομήντα τόνοι υγειονομικού υλικού έχουν ήδη φτάσει στην πόλη Λβιβ από όλο τον κόσμο για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των πόλεων που βρίσκονται στο μέτωπο του πολέμου.

Εντωμεταξύ, τρόφιμα, ρούχα και ήδη πρώτης ανάγκης διατίθενται στους περισσότερους από τους 200 χιλιάδες εκτοπισμένους της Ουκρανίας που καταλύουν στη Λβιβ γιατί αρνούνται ή αδυνατούν να εγκαταλείψουν τη χώρα. Ο Γιούρι Βίσνιακ ήταν πριν από 2 εβδομάδες ο διευθυντής ενός από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά κέντρα της Ουκρανίας που μετατράπηκε 3 ώρες μετά τον πρώτο βομβαρδισμό σε κέντρο παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας.

Δεκαέξι επιθέσεις σε δομές υγείας έχουν ήδη επιφέρει 9 νεκρούς και πολλούς τραυματίες ενώ οι προσφυγικές ροές αυξάνονται ραγδαία.

Αποστολή Λβιβ: Ελβίρα Κρίθαρη / Κάμερα: Κώστας Δελδήμος

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ