Η επικίνδυνη επιχείρηση εκκένωσης “Νόστος 3”, ξεκίνησε την Τετάρτη, με στόχο να απομακρυνθούν Έλληνες ομογενείς και τηλεοπτικά συνεργεία από την Μαριούπολη και συνοδεία Ελλήνων διπλωματών, να οδηγηθούν με ασφάλεια, μακριά από τις εμπόλεμες περιοχές.

«Η ώρα είναι 8 και 10 το πρωί, βρισκόμαστε στην πόλη Ούμαν, αυτή την στιγμή χτυπούν οι σειρήνες της πόλης. Η ελληνική αποστολή είναι έτοιμη να φύγει από εδώ, με κατεύθυνση τα σύνορα με την Μολδαβία», είπε ο απεσταλμένος της ΕΡΤ Γιώργος Σιδέρης. Ωστόσο, δύο ώρες μετά το ελληνικό κονβόι, παρέμενε στο Ούμαν της επαρχίας Τσερκάσι στην κεντρική Ουκρανία, καθώς ο ανεφοδιασμός κράτησε αρκετά αφού η ουρά μπροστά στο πρατήριο καυσίμων έφτανε τα 900 μέτρα.

Ο επόμενος σταθμός είναι σε 5 ώρες υπό κανονικές συνθήκες, αλλά χθές μια διαδρομή έξι ωρών έγινε σε 15, είπε ο Γιώργος Σιδέρης. Συνολικά το ελληνικό καραβάνι κάλυψε χθες απόσταση 485 χιλιομέτρων, κατευθυνόμενο προς τα σύνορα με τη Μολδαβία.

Μέσω του πρέσβη στην Αθήνα βρέθηκε η λύση για διανυκτέρευση, σε κοιτώνες που διέθεσε η εβραϊκή κοινότητα του Ουμάν.

Το ελληνικό κονβόι που ξεκίνησε από τη Μαριούπολη, είναι δύο μέρες τώρα στον δρόμο. Κινείται μετ΄ εμποδίων μέσα σε σκηνικό πολέμου και υποχρέωνεται σε ελιγμούς και παρακάμψεις.

Αποστολή: Γιώργος Σιδέρης / κάμερα: Φώτης Πάντος / ήχος: Αντώνης Κυπραίος

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ