Το πρώτο ισπανικό αεροπλάνο με ανθρωπιστική βοήθεια προς την Ουκρανία απογειώθηκε πριν λίγο από την στρατιωτική αεροπορική βάση του Τορεχόν ντε Αρντόθ κοντά στην Μαδρίτη. Μεταφέρει κυρίως ιατροφαρμακευτικό υλικό ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες αποστολές.

Η Ισπανία δεν είχε καταφέρει να στείλει βοήθεια τις τελευταίες ημέρες λόγω του κλειστού εναέριου χώρου της Ουκρανίας.

Η πτήση έχει προορισμό την Πολωνία και από εκεί θα προωθηθεί οδικώς προς την Ουκρανία.

Παράλληλα οι ισπανικές τοπικές κυβερνήσεις της Καταλονίας, της Αραγονίας, της Εξτρεμαδούρας, της Μούρθια, της Αστούριας και της Καστίλλης-Λα Μάντσα, μαζί με την Ισπανική Ομοσπονδία Δήμων και Επαρχιών (FEMP), προσφέρθηκαν να υποδεχθούν Ουκρανούς πρόσφυγες μετά τη ρωσική εισβολή στη χώρα τους.

Στην Ισπανία κατοικούν περισσότεροι από 110.000 Ουκρανοί πολίτες και σχεδόν 80.000 Ρώσοι, που παρακολουθούν με ανησυχία τον πόλεμο μεταξύ των χωρών τους ελπίζοντας ότι η ειρήνη θα αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατό.

Από την πρώτη ημέρα της εισβολής πραγματοποιούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από την Ρωσική πρεσβεία της Μαδρίτης και το ρωσικό προξενείο της Βαρκελώνης. Τέλος χθες βράδυ πραγματοποιήθηκε πολυπληθής συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Μαδρίτης κατά του πολέμου. Θα ακολουθήσουν και άλλες τις επόμενες ημέρες.

Ανταπόκριση: Δώρα Μακρή

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ