Υποδοχή σε 25 καρκινοπαθή παιδιά από την Ουκρανία επιφύλασσε σήμερα η Ισπανία, ούτως ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν τις θεραπείες τους που διακόπηκαν από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας.

«Μια πτήση του υπουργείου Άμυνας προσγειώθηκε πριν από λίγο με 25 παιδιά από την Ουκρανία που πάσχουν από καρκίνο και τις οικογένειές τους, θα μπορούν έτσι να συνεχίσουν τη θεραπεία τους στην Ισπανία», έγραψε στο Twitter η κυβέρνηση.

Το στρατιωτικό αεροσκάφος, που προσγειώθηκε στη Μαδρίτη, μετέφερε επίσης «22 άλλους (Ουκρανούς) πρόσφυγες», οι οποίοι θα φιλοξενηθούν επίσης στην Ισπανία, διευκρίνισε στο Twitter το υπουργείο Άμυνας.

Όπως ανακοινώθηκε από την ισπανική ομοσπονδία γονέων παιδιών με καρκίνο, που χρηματοδότησε την άφιξη των μικρών Ουκρανών στην Ισπανία μαζί με την Ισπανική Εταιρία Παιδιατρικής Αιματολογίας και Ογκολογίας: «Τα παιδιά θα νοσηλευτούν σε δημόσια νοσοκομεία ειδικά στη θεραπεία των παιδιατρικών καρκίνων».

Επιπλέον, η Ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι ελπίζει να φιλοξενήσει περισσότερα καρκινοπαθή παιδιά από την Ουκρανία και τις οικογένειές τους εντός των προσεχών ημερών. Η ιατρική τους περίθαλψη θα γίνει σε νοσοκομεία της Βαρκελώνης, της Βαλένθιας και της Ανδαλουσίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ