Η σύζυγος του Προέδρου της Ουκρανίας Olena Zelenska, στην πρώτη δημόσια δήλωση της απευθύνθηκε στην παγκόσμια κοινότητα, μίλησε για τη φρίκη του πολέμου, και ευχαρίστησε για τη στήριξη της διεθνούς κοινότητας, καλώντας τις δυτικές χώρες να κηρύξουν ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία.

Σε επιστολή που δημοσιεύτηκε στον επίσημο ιστότοπο του Ουκρανού προέδρου, η Ζελένσκα ανέφερε τα ονόματα ορισμένων παιδιών που έπεσαν θύματα του πολέμου, αναφέρει το BBC.
«Η οκτάχρονη Αλίκη, η οποία πέθανε στους δρόμους του Ohtirk, ενώ ο παππούς της προσπαθούσε να την προστατεύσει. Η Πωλίνα από το Κίεβο πέθανε σε βομβαρδισμό μαζί με τους γονείς της. Τα σκάγια χτύπησαν τον 14χρονο Αρσένι στο κεφάλι και η ζωή του δεν σώθηκε γιατί το ασθενοφόρο δεν έφτασε στην ώρα του λόγω ισχυρών πυρκαγιών», αναφέρει στην επιστολή η πρώτη κυρία της Ουκρανίας.

Η Ζελένσκα ευχαρίστησε για την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας και των γειτονικών εθνών που δέχτηκαν πρόσφυγες, αλλά επανέλαβε επίσης τις εκκλήσεις του συζύγου της, Προέδρου Ζελένσκι, προς τις δυτικές χώρες να κηρύξουν ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία.

Να σημειωθεί ότι το ΝΑΤΟ αντιτάχθηκε σε αυτή την ενέργεια γιατί θα σήμαινε τη στρατιωτική εμπλοκή των δυτικών δυνάμεων στη σύγκρουση με τα ρωσικά αεροπλάνα.

«Με αυτήν την επιστολή καταθέτω και λέω στον κόσμο ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν είναι πόλεμος κάπου εκεί. Είναι ένας πόλεμος στην Ευρώπη, κοντά στα σύνορα της ΕΕ», είπε, προσθέτοντας ότι εάν δεν σταματήσουν τον Πούτιν, ο οποίος απειλεί να ξεκινήσει έναν πυρηνικό πόλεμο, δεν θα υπάρχει ασφαλές μέρος στον κόσμο για κανέναν.

Μετάφραση – επιμέλεια: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς

Πηγή politika.rs

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ