Μαδρίτη, Ανταπόκριση:  Δώρα Μακρή

Μετά την απόφαση των 19 από τις 27 χώρες μέλη της ΕΕ να αποστείλουν επιθετικό οπλισμό στην Ουκρανία στη λίστα προστίθεται πλέον και η Ισπανία.

Αυτό ανακοίνωσε στη Βουλή ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ στην συζήτηση που γίνεται στην ολομέλεια για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Μέχρι σήμερα η Ισπανία παρέμενε επιφυλακτική και είχε φροντίσει για την αποστολή μόνο 20 τόνων ανθρωπιστικού υλικού και επιπλέον συμμετείχε συνολικά στο Ταμείο Υποστήριξης της Ειρήνης της Ε.Ε.

Αυτή η ανακοίνωση αντιπροσωπεύει μια αλλαγή στην αρχική θέση της Ισπανίας, η οποία ήταν μια από τις λίγες ευρωπαϊκές χώρες που δεν είχε δεσμευτεί να στείλει μονομερώς όπλα για να αποκρούσει την επιθετικότητα των ρωσικών στρατευμάτων. «Η Ισπανία πρόκειται να στηρίξει την Ουκρανία για να αντιμετωπίσει την επίθεση. Σκοπεύω να παράσχω στην Ουκρανία κάθε δυνατή βοήθεια και υποστήριξη. Η Κυβέρνηση έχει κινητοποιηθεί από την πρώτη στιγμή», υπογράμμισε ο Σάντσεθ, ο οποίος ευχαρίστησε τα πολιτικά κόμματα για την στήριξη τους.

Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι πρόκειται να κηρύξει τη Ρωσία «φορολογικό παράδεισο».

«Ανακοινώνω ότι ένα από τα μέτρα που πρόκειται να προωθήσει η Ισπανία τόσο στην ΕΕ όσο και στον ΟΟΣΑ είναι η ανακήρυξη της Ρωσίας σε φορολογικό παράδεισο, συμπεριλαμβανομένης αυτής της χώρας στη μαύρη λίστα των φορολογικών παραδείσων», διευκρίνισε.

Η συζήτηση συνεχίζεται με τις τοποθετήσεις των κομμάτων  και οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν αργότερα.

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ