Τη ζωή τους έχασαν 11 άνθρωποι  και 4 αγνοούνται  μετά από έκρηξη σε ανθρακωρυχείο στην επαρχία Βογιακά της Κολομβίας  σύμφωνα  με την εθνική υπηρεσία μεταλλείων και ορυχείων (Agencia Nacional de Minería, ANM).

Το δυστύχημα σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου εξαιτίας της συγκέντρωσης μεθανίου σε στοά του ορυχείου, το οποίο βρίσκεται στον δήμο Τάσκο, διευκρίνισε η ANM.

Το ανθρακωρυχείο στην Τάσκο λειτουργούσε με άδεια, σημείωσε η ANM. Σωστικά συνεργεία και πυροσβέστες φοβούνται ότι οι τέσσερις αγνοούμενοι είναι και αυτοί νεκροί.

Στην Κολομβία λειτουργούν εκατοντάδες ανοικτά και υπόγεια ορυχεία και μεταλλεία, κάποια από τα οποία έχουν αναλάβει να εκμεταλλευθούν πολυεθνικές, ενώ άλλα μικρότερες εταιρείες. Αρκετά λειτουργούν παράνομα.

Η εξόρυξη πετρελαίου, άνθρακα και μετάλλων είναι η πηγή του μεγαλύτερου μέρους των εσόδων της Κολομβίας από τις εξαγωγές. Ωστόσο, τα δυστυχήματα στον τομέα των μεταλλείων και των ορυχείων είναι συχνά, ειδικά σε εκμεταλλεύσεις που λειτουργούν παράνομα, ή χωρίς να τηρούν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ