Ο Παναμερικανικός Οργανισμός Υγείας (PAHO) ανακοίνωσε σήμερα ότι τα κρούσματα κορονοϊού στην αμερικανική ήπειρο κατέγραψαν μείωση της τάξης του 26% την περασμένη εβδομάδα, ενώ λιγότεροι κατά 19% ήταν οι θάνατοι εξαιτίας της Covid-19 στο ίδιο διάστημα. Προειδοποίησε, ωστόσο, ότι πρέπει να διατηρηθούν ορισμένα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.

Η αμερικανική ήπειρος κατέγραψε την προηγούμενη εβδομάδα 1,1 εκατ. νέες μολύνσεις και 180.000 θανάτους ασθενών εξαιτίας επιπλοκών της Covid-19.

«Όλοι θέλουμε να τελειώσει η πανδημία, αλλά η αισιοδοξία δεν αρκεί από μόνη της για τον περιορισμό του ιού. Είναι πολύ νωρίς για να χαλαρώσουμε την επιφυλακή μας», δήλωσε η Καρίσα Ετιέν, διευθύντρια του Παναμερικανικού Οργανισμού Υγείας. Επεσήμανε μάλιστα ότι ο αριθμός των αναφερόμενων κρουσμάτων σε ορισμένες χώρες ενδέχεται να μην αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα εξαιτίας των λιγότερων τεστ που διενεργήθηκαν.

Δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, τουλάχιστον 6 εκατομμύρια άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο παγκοσμίως. Σχεδόν οι μισοί από τους θανάτους λόγω Covid-19 καταγράφηκαν στην αμερικανική ήπειρο, ενώ 965.000 είναι τα θύματα της νόσου στις ΗΠΑ.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι στους δύο πρώτους μήνες του 2022, το 63% των επιβεβαιωμένων μολύνσεων παγκοσμίως αφορούσε την αμερικανική ήπειρο.

«Φοβάμαι ότι δεν υπάρχει επιστροφή στην κανονικότητα στην παρούσα φάση. Πρέπει να διατηρήσουμε ορισμένα μέτρα που αποδείχθηκαν αποτελεσματικά και ειδικότερα να αυξήσουμε την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού», ανέφερε η Ετιέν.

 

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ