Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον (Scott Morrison) δήλωσε ό,τι η Κίνα έχει περισσότερη δύναμη από οποιαδήποτε άλλη χώρα, για να σταματήσει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
Ο Πούτιν είχε «διαλέξει τον δρόμο της βίας επιδιώκοντας να ανατρέψει την παγκόσμια τάξη» και η Κίνα έχει την υποχρέωση να απαντήσει, τόνισε ο Αυστραλός πρωθυπουργός.
«Εναπόκειται στην Κίνα» να επιδείξει τη δέσμευσή της για την παγκόσμια ειρήνη σε αυτή την τομή της ιστορίας (…) Καμία χώρα δεν θα έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στον τερματισμό αυτού του τρομερού πολέμου στην Ουκρανία από την Κίνα», επεσήμανε ο κ.Morrison.
Ωστόσο η πρόβλεψη του για την εξέλιξη της κατάστασης ήταν δυσοίωνη:
«Φοβάμαι ότι η αιματοχυσία θα συνεχιστεί».
Ο Αυστραλός πρωθυπουργός κατηγόρησε τη Ρωσία και την Κίνα ότι ενώνουν τις δυνάμεις τους για να υπονομεύσουν τους διεθνείς κανόνες. Η Κίνα είναι μια από τις χώρες που δεν έχουν καταδικάσει ή έχουν επιβάλλει κυρώσεις στην Ρωσία μετά την στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία.
Ο κ.Morrison επέκρινε μάλιστα την κυβέρνηση της Κίνας, για την απελευθέρωση των εισαγωγών σιταριού από τη Ρωσία και παρότρινε τους κορυφαίους Κινέζους ηγέτες να χρησιμοποιήσουν τη επιρροή τους στη Ρωσία ώστε να πιέσουν για ειρήνη.
Αυστραλία/Ανταπόκριση: Έμμα Παπαεμμανουήλ – Αλέκος Μάρκελλος 

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ