ΑρχικήΚόσμοςΟΗΕ: Αναμένουμε πάνω από 1,8 εκατ. εκτοπισμένους από την Ουκρανία

ΟΗΕ: Αναμένουμε πάνω από 1,8 εκατ. εκτοπισμένους από την Ουκρανία

Δημοσιεύθηκε:

Ο ΟΗΕ ζητά «ασφαλή και ανεμπόδιστη πρόσβαση» για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα ο Μάρτιν Γκρίφιθς, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του Οργανισμού, αρμόδιος για ανθρωπιστικές υποθέσεις, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Οι εργαζόμενοι σε ανθρωπιστικές υπηρεσίες θα πρέπει να προστατεύονται όταν μεταφέρουν βοήθεια στον ουκρανικό λαό «σε όλες τις περιοχές της Ουκρανίας» που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση, τόνισε.

Ο ΟΗΕ υπολογίζει ότι μέχρι τώρα οι εκτοπισμένοι φτάνουν τις 100.000. «Αναμένουμε ότι θα έχουμε 1,8 εκατομμύριο και ακόμη περισσότερους» στο μέλλον, πρόσθεσε ο Γκίφιθς, διευκρινίζοντας ότι δεν είναι μόνο αυτοί οι άνθρωποι που θα χρειαστούν ανθρωπιστική βοήθεια. Υπενθύμισε άλλωστε ότι πριν ξεσπάσει ο πόλεμος, ο ΟΗΕ χορηγούσε βοήθεια σε περίπου 3 εκατομμύρια ανθρώπους, κυρίως στην ανατολική Ουκρανία.

Όλες οι ομάδες του ΟΗΕ παραμένουν προς το παρόν στην Ουκρανία, αν και το μη αναγκαίο προσωπικό και οι οικογένειες των εργαζομένων έχουν φύγει από τη χώρα. Τις επόμενες ημέρες ο ΟΗΕ αναμένεται ότι θα απευθύνει έκκληση για χορήγηση δωρεών ώστε να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες των κατοίκων.

Ο Γκρίφιθς είπε επίσης ότι ο ΟΗΕ εξετάζει, σε συνεργασία με τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, τις επιπτώσεις που θα έχουν στο έργο των ανθρωπιστικών οργανισμών οι οικονομικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Τελευταία νέα

Ζητείται Υπάλληλος σε φούρνο στο Καναλάκι

Ζητείται υπάλληλος σε φούρνο στο Καναλάκι Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6938626538

Μειώθηκε ο πληθυσμός μέσα σε μια δεκαετία στο Δήμο Πάργας

Τους επίσημους πίνακες με τα στατιστικά της απογραφής του 2021 έδωσε στη δημοσιότητα η...

“Κυριακή στο Χωριό Ξανά” στην Αγιά Πάργας

Η εκπομπή «Κυριακή στο χωριό ξανά» με τον Κωστή Ζαφειράκη που μεταδίδεται την Κυριακή...

Μειώθηκε ο πληθυσμός μέσα σε μια δεκαετία κατά 4,9% στην Π.Ε Πρέβεζας

Τους επίσημους πίνακες με τα στατιστικά της απογραφής του 2021 έδωσε στη δημοσιότητα η...

Περισσότερα

Αρέσει σε %d bloggers: