Λίγο μετά τις 9 το βράδυ για πρώτη φορά ήχησαν σειρήνες στη Ζαπορίζια, ανέφερε ο απεσταλμένος στην ΕΡΤ, Γιώργος Σιδέρης και πρόσθεσε ότι στην πόλη υπάρχει συσκότιση.

Όπως είπε στο ξενοδοχείο που διαμένουν υπάρχει χαμηλός φωτισμός ενώ σε αυτό βρίσκονται οικογένειες που έχουν έρθει από τη Μαριούπολη, τη Χερσώνα και άλλες πληγείσες περιοχές.

Όπως και στο Κιέβο υπήρχε ο φόβος για επιθέσεις σε κυβερνητικά κτίρια το ίδιο συμβαίνει και στη Ζαπορίζια. Χαρακτηριστικό είναι πως πρώτη φορά μέσα σε 12 ημέρες το κτίριο της κυβερνητικής διοίκησης δεν έχει φωταγωγηθεί στα χρώματα της ουκρανικής σημαίας.

Πολύ νωρίτερα οι πολίτες γύρισαν στα σπίτια τους, ενώ από νωρίς δημιουργούνται καταφύγια είτε στο μετρό είτε σε υπόγειες διαβάσεις είτε σε κτίρια είτε ακόμη και σε ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις. Είδη πρώτης ανάγκης αγοράστηκαν και μεταφέρθηκαν σε αυτά τα σημεία.

Ο δημοσιογράφος Γιάννης Σουλιώτης έδωσε ανταπόκριση από το καταφύγιο του ξενοδοχείου που διαμένει η αποστολή στη Ζαπορίζια. Όπως είπε στην πόλη επικρατεί ανησυχία καθώς 120 χιλιόμετρα μακριά, η Μελιτούπολη, μετά από σφοδρές συγκρούσεις έπεσε στα χέρια των Ρώσων. Κατά τον ίδιο, υπάρχει η εκτίμηση ότι τα ρωσικά στρατεύματα θα κινηθούν βόρεια προς τη Ζαπορίζια ενώ ένα άλλο τμήμα τους θα κινηθεί ανατολικά προς τη Μαριούπολη η οποία απέχει από τη Μελιτούπολη 190 χιλιόμετρα. Οι πληροφορίες που έρχονται είναι ότι η βραδιά θα είναι δύσκολη στη Μαριούπολη καθώς μαίνονται βομβαρδισμοί στα περίχωρα της πόλης.

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ