Η οικονομική κατάσταση στην Ουγγαρία επιδεινώνεται. Η ζήτηση για καύσιμα από τα πρατήρια καυσίμων έχει αυξηθεί σε επίπεδα ρεκόρ και έτσι η ουγγρική εταιρεία πετρελαίου MOL εισήγαγε νέους ποσοτικούς περιορισμούς. Τα «κανονικά» πρατήρια έχουν πλαφόν τα 100 λίτρα για μία μόνο αγορά, ανεξάρτητα από το νόμισμα στο οποίο πληρώνονται. Για πρατήρια καυσίμων με μεγαλύτερο τζίρο, περιορίζεται στα 500 λίτρα.

Η Ουγγαρία εισήγαγε πλαφόν στη βενζίνη λόγω της υψηλής ζήτησης στην αγορά, ακόμη και μετά την πρόσφατη ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι η τιμή της βενζίνης και του ντίζελ θα περιοριστεί επίσης στα 480 φιορίνια (1,3 ευρώ) ανά λίτρο, από τις 28 Φεβρουαρίου.

Το ανώτατο όριο στις τιμές της βενζίνης και του ντίζελ εξακολουθούσε να ισχύει τον Νοέμβριο του 2021 και το μέτρο αυτό παρατάθηκε στη συνέχεια έως τις 15 Μαΐου. Η κυβέρνηση έχει εισαγάγει ένα μέτρο για να μετριάσει τις επιπτώσεις του υψηλού πληθωρισμού.

Όπως και πριν, δεν υπάρχει όριο στον αριθμό των αγορών ανά ημέρα στα πρατήρια βενζίνης, αλλά μόνο στην ποσότητα που μπορεί να διανεμηθεί στην αντλία. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πολλοί οδηγοί φορτηγών γεμίζουν τα ρεζερβουάρ τους στην Ουγγαρία.

Το μέτρο που ανακοίνωσε η MOL τέθηκε σε ισχύ στις 2 Μαρτίου. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για το πόσο θα παραμείνει σε ισχύ η απόφαση.

Μετάφραση – Επιμέλεια: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ