Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Διαμάχη ξέσπασε σήμερα το πρωί κατόπιν δημοσιεύματος της εφημερίδας La Stampa, σύμφωνα με το οποίο την Παρασκευή ο Ιταλός Πρέσβης στη Μόσχα κ. Starace συναντήθηκε “με μεγάλο αριθμό ιταλικών εταιρειών, καλώντας τες να «μην πάρουν βιαστικές αποφάσεις» και να παραμείνουν στη Χώρα (Ρωσία) παρά τις οικονομικές κυρώσεις”. Το δημοσίευμα μιλά για συνάντηση με “εκατό εταιρείες, άλλες με προσωπική παρουσία και άλλες συνδεδεμένες (διαδικτυακά) από την Ιταλία”. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, σύμφωνα πάντα με την La Stampa, ο Ιταλός Πρέσβης “αναφέρθηκε στο γεγονός ότι υπάρχουν περίπου πεντακόσιες εταιρείες στη Ρωσία και ότι «μόνο μία» έχει μέχρι στιγμής ανακοινώσει την πρόθεσή της να εγκαταλείψει τη Χώρα”. Δηλώσεις οι οποίες επιβεβαιώθηκαν στην εφημερίδα και από παρευρισκομένους στην συνάντηση.

Κατόπιν του δημοσιεύματος, το Ιταλικό ΥπΕξ αποστασιοποιήθηκε από τις δηλώσεις του Πρέσβη στη Μόσχα. “Όπως επανειλημμένα ειπώθηκε τις τελευταίες ημέρες, μεταξύ άλλων, μέσω ανακοινώσεων από τη Μονάδα Κρίσεων, το ΥπΕξ συνέστησε στους Ιταλούς που βρίσκονται στη Ρωσία να εγκαταλείψουν τη Χώρα.”

Σχετικά με το σημερινό άρθρο της La Stampa, το Ιταλικό ΥπΕξ τονίζει σε δήλωση πως “ουδέποτε συμβούλεψε ιταλικές εταιρείες να παραμείνουν στη Ρωσία” και υπογράμμισε πως “η Ιταλία υποστηρίζει σθεναρά τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν, κυρώσεις που στοχεύουν να πλήξουν σοβαρά τη ρωσική οικονομία”.

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ