Συνομιλίες με τον Καναδό και τον Ολλανδό πρωθυπουργό στο Λονδίνο, Τζάστιν Τριντό και Μαρκ Ρούτε θα έχει σήμερα ο Μπόρις Τζόνσον στη Νταουνιγκ Στρίτ με σκοπό να πιέσει τους διεθνείς ηγέτες να αναλάβουν περαιτέρω δράση για την απομάκρυνση της Ρωσίας από το τραπεζικό σύστημα πληρωμών Swift και να τους ενθαρρύνει να υποστηρίξουν τις προτάσεις του για την αντιμετώπιση της ρωσικής επιθετικότητας καθώς οι δυτικές δυνάμεις ετοιμάζονται να συμφωνήσουν για περαιτέρω κυρώσεις στη Ρωσία.

Ωστόσο οι βουλευτές αναμένεται σήμερα να ψηφίσουν όλα τα στάδια του νομοσχεδίου για το οικονομικό έγκλημα. Το νομοσχέδιο θα δημιουργήσει ένα νέο μητρώο που θα σημαίνει ότι οι ξένοι ιδιοκτήτες ακινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να δηλώσουν και να επαληθεύσουν την ταυτότητά τους στο Companies House.

Πώς θα περιοριστούν οι ολιγάρχες

Στόχος του είναι να σταματήσει τους εγκληματίες και τους ολιγάρχες του εξωτερικού από το να χρησιμοποιούν πρακτορεία για να δημιουργήσουν εταιρείες ή να αγοράσουν ακίνητα εκ μέρους τους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σύμφωνα με τη Διεθνή Διαφάνεια (Transparency International), Ρώσοι που κατηγορούνται για διαφθορά ή διατηρούν στενές σχέσεις με το Κρεμλίνο διαθέτουν στη Βρετανία περιουσιακά στοιχεία αξίας 1,5 δισ. στερλινών (1,8 δισ. ευρώ) όπου τουλάχιστον 90.000 ιδιοκτησίες ακινήτων ελέγχονται από εταιρείες.

Αύριο ο βρετανός πρωθυπουργός θα υποδεχτεί στη Ντάουνιγκ Στριτ τους ηγέτες της Τσεχίας, της Ουγγαρίας, της Πολωνίας και της Σλοβακίας .

Δυο από τις μεγαλύτερες αλυσίδες σουπερμάρκετ του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν αφαιρέσει τα ρωσικά προϊόντα από τα ράφια τους ως απάντηση στον πόλεμο που διεξάγεται στην Ουκρανία.

Οι Sainsbury’s και Waitrose είναι μεταξύ των βρετανών λιανοπωλητών που ανέλαβαν αυτή την πρωτοβουλία ενώ ένας αυξανόμενος αριθμός εταιρειών προτίθεται να διακόψει τους δεσμούς τους με τη Ρωσία.

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ