Κάθε πόλεμος είναι μια επαίσχυντη συνθηκολόγηση“, κατήγγειλε σήμερα ο Πάπας Φραγκίσκος σε σχέση με την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία, σε μήνυμά του στο Twitter μεταφρασμένο σε αρκετές γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων των ρωσικών, κάτι εξαιρετικά σπάνιο.

Κάθε πόλεμος αφήνει τον κόσμο χειρότερο από ό,τι στην κατάσταση στην οποία τον βρήκε. Ο πόλεμος είναι πάντα μια αποτυχία της πολιτικής και της ανθρωπότητας, μια επαίσχυντη συνθηκολόγηση, μια ήττα ενώπιον των δυνάμεων του κακού“, γράφει ο Πάπας, επαναλαμβάνοντας ένα απόσπασμα της εγκυκλίου του για την ειρήνη “Fratelli tutti” (Όλοι οι αδελφοί), που δημοσιεύτηκε το 2020.

Τα μηνύματά του στο Twitter, που δημοσιεύονται επίσης στις συνήθεις γλώσσες του λογαριασμού του (ιταλικά, πορτογαλικά, πολωνικά, γαλλικά, αγγλικά, ισπανικά, γερμανικά και αραβικά), συνοδεύονται από τα hashtags #Προσευχόμαστε μαζί και #Ουκρανία.

Ο Φραγκίσκος μετέβη σήμερα το πρωί στην πρεσβεία της Ρωσίας στην Αγία Έδρα για να εκφράσει την “ανησυχία του” κατά τη δεύτερη ημέρα της εισβολής των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία. Μια εξαιρετική κίνηση για τον Αργεντινό Ποντίφικα που δεν πηγαίνει ποτέ στις ξένες αντιπροσωπείες αλλά δέχεται στο Αποστολικό Παλάτι διαπιστευμένους διπλωμάτες στο Βατικανό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ