ΑρχικήΚόσμοςΠεσκόφ: Τελειώνουμε με την αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας αν διακόψει τη στρατιωτική της...

Πεσκόφ: Τελειώνουμε με την αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας αν διακόψει τη στρατιωτική της δράση – Οι «όροι»

Δημοσιεύθηκε:

Η Ρωσία απαιτεί από την Ουκρανία να σταματήσει αμέσως τη στρατιωτική δράση, να αλλάξει το Σύνταγμά της για να συμπεριλάβει την ουδετερότητα, να αναγνωρίσει την Κριμαία ως ρωσικό έδαφος και να αναγνωρίσει τις αποσχισθείσες Δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στο Reuters.

Η Ρωσία, τονίζει, έχει γνωστοποιήσει στην Ουκρανία ότι είναι έτοιμη να σταματήσει την «στρατιωτική επιχείρηση» αμέσως, εάν το Κίεβο έκανε αποδεκτούς αυτούς τους όρους.

Όπως σχολιάζει το Reuters, είναι η πιο σαφής δήλωση από πλευράς Ρωσίας μέχρι αυτή τη στιγμή σχετικά με τους όρους που θέλει να επιβάλει στην Ουκρανία.

Ο Πεσκόφ ανέφερε ότι η Ουκρανία γνώριζε τους όρους και πρόσθεσε ότι είχε ξεκαθαριστεί πως όλα αυτά μπορούσαν να σταματήσουν «στο λεπτό». Σχετικά με το θέμα της ουδετερότητας, ο Πεσκόφ είπε: «Θα πρέπει να κάνουν αλλαγές στο Σύνταγμα από τις οποίες θα προκύπτει ότι η Ουκρανία θα απορρίψει κάθε στόχευση να μπει στο ΝΑΤΟ. Αυτό είναι εφικτό μόνο μέσω αλλαγών στο Σύνταγμα».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε ότι η Ρωσία δεν έχει άλλες εδαφικές διεκδικήσεις από την Ουκρανία.

«Τελειώνουμε πραγματικά με την αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας. Θα το τελειώσουμε. Αλλά το βασικό είναι να διακόψει η Ουκρανία την στρατιωτική της δράση. Θα πρέπει να σταματήσουν τη στρατιωτική τους δράση και τότε κανείς δεν θα πυροβολήσει» είπε.

www.ertnews.gr

Τελευταία νέα

Εφημερίδα Τύπος Ηπείρου: «Βουλιάζει η Ήπειρος από τα σκάνδαλα της Περιφέρειας»

Ο Αλέκος Καχριμάνης, το… έργο του ως περιφερειάρχη Ηπείρου και οι απόψεις του -όπως...

Σοκ: Συνελήφθη πατέρας για τον βιασμό της ανήλικης κόρης του – Πώς αποκαλύφθηκε η φρίκη

Στην έκδοση εντάλματος σύλληψης ενός 41 χρονου πατέρα από χωριό των Γρεβενών για τον...

Νέα Διανομή Τροφίμων στους δικαιούχους του ΤΕΒΑ σε Πρέβεζα, Πάργα και Φιλιππιάδα

Νέα διανομή τροφίμων θα πραγματοποιηθεί από την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας στις 28-31 Μαρτίου 2023...

Καθιέρωση «Ημέρας μνήμης των ευεργετών» από τον Δήμο Πάργας

Η ευεργεσία είναι ένας σημαντικός κρίκος στην πολυσήμαντη ιστορία του Δήμου Πάργας και σηματοδοτεί...

Περισσότερα

Αρέσει σε %d bloggers: