ανταπόκριση από τις Βρυξέλλες: Eιρήνη Ζαρκαδούλα

«Ο Πούτιν θα μας τεστάρει και ναι θα πρέπει να αντισταθούμε» ανέφερε η Πρωθυπουργός της Εσθονίας, Κάγια Κάλλας μιλώντας στην ολομέλεια του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Υπογράμμισε ότι «αυτό σημαίνει ότι πρέπει να συνεχίσουμε να στηρίζουμε αυτούς που μάχονται για την ανεξαρτησία της Ουκρανίας, δίνοντας επίσης χρόνο για τις κυρώσεις και τα μέτρα απομόνωσης να λειτουργήσουν πλήρως. Aυτό από την πλευρά μας απαιτεί συνεχή προσπάθεια».

Η Κάγια Κάλλας είπε ότι «η Ρωσία αναμένει από εμάς να κάνουν ένα βήμα πίσω σύντομα», και συμπλήρωσε ότι η Ουκρανία μάχεται επίσης για την Ευρώπη.

«Εμείς οι Εσθονοί έχουμε κάποια εμπειρία όσον αφορά στην απέλαση και στο να φεύγουμε από πολέμους» επισήμανε προσθέτοντας ότι «έχουμε επίσης κάποια εμπειρία με τη Ρωσία, την οποία προσπαθούμε να μοιραστούμε με την ΕΕ από όταν ενταχθήκαμε».

«Θα πρέπει να εξασκήσουμε την στρατηγική υπομονή γιατί η ειρήνη δε θα εμφανιστεί αύριο» είπε η Πρωθυπουργός της Εσθονίας. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ανάγκη να σταματήσει η ΕΕ να εξαρτάται από το ρωσικό φυσικό αέριο και το πετρέλαιο, αλλά και το ότι η ΕΕ πρέπει να πηγαίνει «χέρι-χέρι» με το ΝΑΤΟ.

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ