«Είκοσι ένα αυτοκίνητα ξεκίνησαν το πρωί με 82 άτομα, ένα αυτοκίνητο έμεινε στο δρόμο. Το μεγαλύτερο έγκλημα που έχει διαπραχθεί είναι ότι στο χωρίο Σαρτανά 1.200 παιδιά που είναι σε καταφύγιο κάτω, δεν έχουν νερό, δεν έχουν φαγητό, δεν ενδιαφέρθηκε κανείς, δεν ξέρω, εμένα πήρα τηλέφωνο και μού είπαν, λυπούμαστε πάρα πολύ, καμία οργάνωση», είπε ο πρόεδρος της ελληνο-ουκρανικής φιλίας Μιχάλης Ροδόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ.

Από το ρεπορτάζ από το υπουργείο Εξωτερικών, σημειώνεται ότι από χθες το βράδυ όταν και τελείωσε η τηλεδιάσκεψη από το ΥΠΕΞ στο Γενικό Προξενείο στη Μαριούπολη, ξεκίνησε ένας μαραθώνιος επικοινωνίας από τις αρχές του γενικού προξενείου που έχουν μείνει πίσω για να ενημερωθούν όσοι επιθυμούσαν να συμμετέχουν σε αυτό το κονβόι, με τον αστερίσκο ότι αυτό θα έπρεπε να γίνει με δικό τους αυτοκίνητο, δεν μπορούσε τα προξενείο να παρέχει άλλο μέσο μεταφοράς.

Ο κ. Ροδόπουλος τόνισε ο πρόξενος στη Μαριούπολη έκανε αυτό που μπορούσε, επεσήμανε ωστόσο ότι «η ελληνική κυβέρνηση θα έπρεπε να στείλει χρήματα να βάλουν βενζίνη γιατί από τα 21 αυτοκίνητα που έφυγαν, το 1 έμεινε στο δρόμο από καύσιμα».

«Εμπόλεμη ζώνη, ένα χωριό κατεστραμμένο που δεν υπάρχει τίποτα, αυτοί οι άνθρωποι με τι θα έφευγαν από το χωριό τους να πάνε στο σύνορα, με το γαϊδούρι; Έπρεπε να μεριμνήσει πρώτα πρώτα το υπουργείο Εξωτερικών να εξασφαλίσει χρήματα να βάλουν βενζίνη να πάνε τον κόσμο στα σύνορα αυτό δεν έπρεπε να γίνει», τόνισε ο κ. Ροδόπουλος.

Ζητώντας να επαναλάβει αν 1.200 άτομα είναι αυτήν τη στιγμή είναι εγκλωβισμένα σε καταφύγιο στο Σαρτανά, ο κ. Ροδόπουλος είπε ότι αυτά τα άτομα δεν είναι στο Σαρτανά, αλλά έχουν φύγει και είναι στη Μαριούπολη. Τα άτομα αυτά μαγειρεύουν με ξύλα στο δρόμο, πρόσθεσε.

Νωρίτερα, με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ο δημοσιογράφος Κώστας Ονισένκο ανέφερε πως μεγάλα ουκρανικά telegram κανάλια που παίρνουν την πληροφόρησή τους από υπηρεσίες ασφαλείας, προειδοποιούν ότι Ρώσοι υπό τη σημαία του ουκρανικού τάγματος του Αζόφ σχεδιάζουν να χτυπήσουν το ελληνικό κονβόι από τη Μαριούπολη, προκειμένου να δυσφημίσουν την Ουκρανία και να μειώσουν την υποστήριξη που λαμβάνει η χώρα.

Πηγή: ΕΡΤ1

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ