Σε ένα δωμάτιο τρία επί τρία, ένα κρεβάτι, ένα στρώμα στο πάτωμα, λίγα φρούτα.

Η Νατάλια από τη δυτική Ουκρανία, το Ivano Frankinfsk βρέθηκε στη Βαρσοβία με τα τρία παιδιά της και την ανήψια της, μακριά από τη φρίκη του πολέμου. Οι δίδυμοι Βιτάλι και Βολίβια στα 14 και η Όλια στα 17. Τα παιδιά έμεναν με τον παππού και τη γιαγιά στην Ουκρανία και η μητέρα τους δούλευε στην Ιταλία.

Ο πόλεμος τους ένωσε ξαφνικά και άγρια. Τα παιδιά έφυγαν μέσα από τις βόμβες και βρέθηκαν με τη μητέρα τους σε αυτό το δωμάτιο που τους συναντήσαμε με την κάμερα της ΕΡΤ στα προάστια της Βαρσοβίας.

Η μητέρα προσπαθεί να μιλήσει αλλά κλαίει. Λέει συνεχώς ότι είναι σοκαριστικό αυτό που συμβαίνει στη χώρα της. Η μεγαλύτερη κόρη παίρνει το λόγο και προσπαθεί να περιγράψει στην ΕΡΤ τι έζησαν όταν οι Ρώσοι προχώρησαν σε αεροπορικό βομβαρδισμό της περιοχής τους. Τα νεανικά μάτια της καθώς μιλάει σκοτεινιάζουν. Οι παππούδες τους έμειναν πίσω. Η αγωνία τους μεγάλη. Το αύριο αβέβαιο.

Έχουν όμως ο ένας τον άλλον. Η Ναταλία ξέρει ότι πρέπει να φτιάξει μια καλύτερη μέρα για τα παιδιά της και ήδη σχεδιάζει να ταξιδέψουν στην Ιταλία. Τους χαιρετίσαμε με σφιγμένη καρδιά και όσα δεν είπαν τα λόγια, είπαν τα μάτια.

Πηγή / Ρερπορτάζ: Ευτυχία Πενταράκη για την ΕΡΤ

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ